Επτά τεράστιες ανεμογεννήτριες ύψους 94 μέτρων και πλάτος φτερωτής 112 μέτρα θα εγκατασταθούν πάνω από τον πανέμορφο Αετό Καρύστου

«Τώρα πια πρέπει να καταλάβουν οι Καρυστινοί πως δεν μπαίνουν ανεμογεννήτριες μόνο "καταπίσω" στον Καφηρέα, αλλά σιγά - σιγά περικυκλώνουν και την Κάρυστο. Γιατί όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, είναι σίγουρο πως θα ρθει και η σειρά σου...» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Αντι-αιολικό Μέτωπο Καρυστίας ενημερώνοντας πως επτά τεράστιες ανεμογεννήτριες ύψους 94 μέτρων και πλάτος φτερωτής 112 μέτρα θα εγκατασταθούν πάνω από τον πανέμορφο Αετό Καρύστου (Ακρωτήρι-Μετόχι-Μπούρο).

Ο Αετός Βρίσκεται 3 χλμ. ανατολικά της Καρύστου με χρόνο διαδρομής 5 λεπτά. Το δημοτικό διαμέρισμα του Αετού το αποτελούν οι συνοικισμοί Πάνω Αετός, Κάτω Αετός, Ακρωτήρι, Μετόχι και Μπούρος.

Ο Αετός έχει πολύ πράσινο. Σπίτια και βίλες είναι κρυμμένες μέσα σε κήπους και περιβόλια. Εκτός από τους παραγωγούς πολλοί από τους κατοίκους είναι κτηνοτρόφοι που βοσκάνε τις γύρω πλαγιές της Όχης.

Ό Κάτω Αετός καταλήγει σε δύο ωραίες αμμουδιές του "Άη Θανάση" και "Μάρμαρα".
Οι άσπρες πέτρες που συναντάμε εδώ προέρχονται από σπασμένα μάρμαρα προφανώς μνημείων στρογγυλεμένα από το κύμα.

Το καταπράσινο τοπίο δίνει τη θέση του σε δαντελωτές παραλίες προς την περιοχή του Μπούρου.

Προχωρώντας φτάνουμε στο συνοικιακό Μετόχι, που αγναντεύει το άνοιγμα του Νότιου Ευβοϊκού.

Πάνω από το Μετόχι και δεξία του δρόμου προς τον Πλατανιστό έχουν βρεθεί κεραμικά και οψιανοί νεολιθικής εποχής, σημειώνει το ΑΜΑΚ στην ανακοίνωσή του.

Να λοιπόν που όταν δεν μπαίνουν κάποια όρια όταν πρέπει κι όπως αρμόζει, η κατάσταση μετά γίνεται ανεξέλεγκτη.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.