Η Ελλάδα ως προκεχωρημένη εξοπλισμένη αντι-ρωσική μικρή δύναμη; Συνέντευξη αρθρογράφου μας στο Γ. Σαχίνη

Fotiniya / pixabay
Σε μια περαιτέρω συζήτηση της ανάλυσης του Παύλου Αντωνόπουλου στο infrobrics.com προχώρησαν σήμερα ο δημοσιογράφος, Γιώργος Σαχίνης με έναν από τους συνεισφέροντες αρθρογράφους μας στη Freepen.gr αλλά και το ikarystos.gr, τον Στρατή Μαζίδη. Στη ραδιοφωνική συζήτηση εξετάζεται το βασικό ερώτημα του Αντωνόπουλου. Με βάση την ανάλυση αυτή η Ελλάδα μετατρέπεται σταδιακά όχι απλά σε πρώτης γραμμής χώρα για τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά μια πλήρως εξοπλισμένη αντι-ρωσική μικρή δύναμη, ανεξάρτητα από τους δικούς μας στόχους σε σχέση με την Τουρκία και την αναθεωρητική της πολιτική. Κατά τη συζήτηση αναπτύσσονται γενικότεροι προβληματισμοί ως προς το αν η χώρα μας κινδυνεύει να παίξει το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου.

Επίσης συζητείται το θέμα του πολέμου της Συρίας και της νέας φάσης στην οποία αυτός φαίνεται να εισέρχεται με α. την εκκαθάριση των διάσπαρτων πυρήνων του ISIS στην έρημο της Μπαντίγια, β. τη ζώνη των ΗΠΑ στο τριεθνές στο Αλ Τανφ, γ. τη βαθμιαία απελευθέρωση ολόκληρης της επαρχίας του Ιντλίμπ όπου βρίσκονται παρκαρισμένοι σκληροπυρηνικοί τρομοκράτες και δ. του μετώπου αναλυτικά του Ευφράτη.

Ειδική αναφορά γίνεται στον Ταγίπ Ερντογάν και το σχέδιο εποικισμού της ΒΑ Συρίας με πρόσφυγες σημειώνοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος πότε με τους πρόσφυγες, πότε με τους μετανάστες, παίζει Μονόπολη με αληθινούς ανθρώπους όντας αδίστακτος ώστε η χώρα μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.