Η άλλη όψη των εξελίξεων στη Συρία: Συνέντευξη αρθρογράφου μας στο Γιώργο Σαχίνη και τον 9.84

Ο αρθρογράφος μας στη Freepen.gr και το ikarystos.gr, Στρατής Μαζίδης, μιλώντας στον 98.4 και το δημοσιογράφο, Γιώργο Σαχίνη για τις πηγές πληροφόρησης από την άλλη πλευρά των συνόρων της Συρίας και όχι από την πλευρά των Τούρκων εισβολέων, αναφέρθηκε με μια εντελώς διαφορετική εικόνα των εξελίξεων στο Βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ αποκάλυψε και άγνωστες πτυχές από την νέα σύμπραξη του Συριακού Στρατού και του Κουρδικού ένοπλου τμήματος των περιοχών.

Στη συζήτηση με τον κ. Σαχίνη γίνεται λόγος για την σύνθεση των ένοπλων συριακών τμημάτων που χρησιμοποιεί ως εμπροσθοφυλακή η Τουρκία και ιδίως το ποια είναι η ταυτότητα του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που επιχειρεί πλέον με νέο όνομα στην περιοχή.

Παρουσιάζεται επίσης η εικόνα της Ιεράπολης σήμερα αλλά και η αιτιολόγηση της επιλογής των Κούρδων προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο μιας Γενοκτονίας στην περιοχή.

Θίγεται επίσης το θέμα της σπαζοκεφαλιάς και για την Ρωσία, σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης ευθέως της Τουρκίας με τις δυνάμεις του Συριακού στρατού που μέχρι σήμερα στηρίζει απόλυτα ο Πούτιν.

Τέλος γίνεται αναφορά στην επιλεχθείσα στρατηγικής του Μπασάρ αλ Ασαντ στο ξεκίνημα της σύγκρουσης που φαίνεται να του επιτρέπει για την ώρα να βλέπει ως εφικτό στόχο τη διατήρηση της Συρίας ως ενιαίας κι αδιαίρετης.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.