Τελικά επιτρέπεται ή όχι το παρκάρισμα στην παραλία τα απογευματόβραδα;

Πριν από αρκετές ημέρες ένας φίλος μου πέρασε ορισμένες φωτογραφίες από την παραλία το βράδυ η οποία ήταν γεμάτη παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Μου περιέγραψε μια άναρχη κατάσταση καθώς επίσης κι επικίνδυνη την ώρα που ξεπάρκαραν οι οδηγοί αναφέροντάς μου συγκεκριμένα περιστατικά. Ο ίδιος απευθύνθηκε στο Λιμενικό για να πληροφορηθεί τι άλλαξε φέτος.

Του Στρατή Μαζίδη

Το τι απήντησε το Λιμενικό δε θα το μεταφέρω. Εκτός του ότι ήταν μια μετάθεση ευθύνων, αποτελεί θέμα δικό τους να λάβουν επίσημα θέση για την περιοχή της ευθύνης τους σε θέματα ασφαλείας. Άλλωστε όλοι θυμόμαστε ότι πριν από ακριβώς ένα χρόνο ζητούσαν επίμονα να φύγουν οι άμαξες από την προκυμαία.

Περπάτησα αρκετές φορές την προκυμαία. Εντόπισα τουλάχιστον δύο πινακίδες με ξεκάθαρη αναφορά στη χρονική περίοδο (16/6 - 16/9) όπου απαγορεύεται από το απόγευμα και μετά η διέλευση των οχημάτων από την παραλία. Ωστόσο δε λείπουν τα οχήματα από την προκυμαία.

Τις τελευταίες ημέρες το τζιπ του Λιμενικού βγαίνει, πατά δύο-τρεις κόρνες, φεύγουν κάποιοι, δεν κόβει κλήσεις και αυτό ήταν. 

Αυτό όμως που μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση απόψε ήταν ότι ενώ το τζιπ πατούσε κόρνες για να διώξει τα σταθμευμένα οχήματα, ένα ρουμάνικο λευκό4χ4 με γερμανικές ενδείξεις και ρουμάνικες πινακίδες και ζωγραφισμένες έλικες στο πλάι ήρθε αρκετά...άνετα (από που, δεν πρόλαβα να προσέξω) και σταμάτησε μπροστά μας στην προκυμαία με τον οδηγό να κατευθύνεται στο κατάστημα της αρεσκείας του. Προχωρώντας πετυχαίνω το τζιπ του Λιμενικού και του λέω "πηγαίνετε και στο ΧΧ αυτοκίνητο εκεί που ήρθε φουριόζος και σταμάτησε μπροστά μας". Ο ένστολος κούνησε καταφατικά το κεφάλι του. Το τζιπ προχώρησε, δεν πάτησε ούτε μια φορά την κόρνα και πάρκαρε ελάχιστα μέτρα από το λευκό τζιπ.

"Ευχαριστώ" τους άνδρες του Λιμενικού που μεριμνούν για την ασφαλεία μας και δε μας δίνουν σημασία... Ας έχουν όμως κατά νου ότι αν τυχόν συμβεί κάτι, ο μη γένοιτο, αυτοί φέρουν την ευθύνη.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.