Για τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας στην Κάρυστο - ΚΚΕ

Με τυμπανοκρουσίες πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή την ίδρυση «ΚΕΠ Υγείας» στην Κάρυστο, το πρώτο μάλιστα σε όλη την Εύβοια! 
 
Τι είναι όμως το «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας» στο οποίο εντάσσονται τα «ΚΕΠ Υγείας»; Πρόκειται για άλλον έναν μηχανισμό που καθιέρωσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα υλοποιήσει η ΝΔ μαζί με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ώστε να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη του στην ενημέρωση, την πρόληψη και την περίθαλψη του λαού:
  • Προωθεί τις μειωμένες απαιτήσεις και αναθέτει μέρος των υπηρεσιών υγείας σε ΜΚΟ, "κοινωνικούς συνεταιρισμούς" και στη φιλανθρωπία.
  • Με τα «ΚΕΠ Υγείας» επιδιώκεται η "εξοικονόμηση" κονδυλίων που είναι αναγκαία για την υγεία του λαού ώστε να δοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους ως το απαραίτητο "καύσιμο" για τη "δίκαιη" ή τη "βιώσιμη" κατά άλλους ανάπτυξη.
  • Σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας του το «ΚΕΠ Υγειάς» θα λειτουργεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (δηλαδή χρήματα που παρέχονται για περιορισμένο χρόνο) και τον Δήμο και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία. Δηλαδή και οι όποιες υπηρεσίες προσφέρονται πάλι θα πληρώνονται από την τσέπη των εργαζομένων.
Μάλιστα, με τα «ΚΕΠ Υγείας» προωθείται μια ακόμη επικίνδυνη "καινοτομία". Μη ιατρικό προσωπικό καλείται να δώσει οδηγίες πρόληψης ή να κατευθύνει ασθενείς στη σωστή ιατρική ειδικότητα κάτι το οποίο καταργεί και τα ως τώρα δεδομένα, αποτελεί παντελώς αντιεπιστημονική, αναχρονιστική, αν όχι και επικίνδυνη μέθοδο!

Αποκλειστικά δημόσια Υγεία και Πρόνοια για όλους 
 
Σήμερα στη χώρα μας υπάρχει η επιστημονική γνώση και το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό για να παράσχει πλήρη ιατρική κάλυψη στο λαό. Πλήρης ιατρική κάλυψη σημαίνει:
  • Για το Νοσοκομείο Καρύστου την πλήρη στελέχωση του με όλες τις ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Μονιμοποίηση όσων συμβασιούχων εργάζονται στο Νοσοκομείο για να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της περιοχής. Πλήρη κάλυψη στις βάρδιες του ΕΚΑΒ με προσλήψεις καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί.
  • Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σχεδιασμένη ενιαία για όλη τη χώρα με πλήρως στελεχωμένο δίκτυο Κέντρων Υγείας συνδεδεμένα με μεγάλους χώρους δουλειάς, αποκεντρωμένων ιατρείων και κινητών μονάδες χωρίς καμιά εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, ΜΚΟ κλπ με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.
  • Προληπτική ιατρική από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με έμφαση ιδιαίτερα στον τακτικό έλεγχο του παιδιού από τη γέννησή του έως την ενηλικίωση, με εξασφάλιση των αναγκαίων εμβολιασμών.
  • Γιατρούς εργασίας, μελέτη και μέτρα για την πρόληψη από τις επαγγελματικές ασθένειες από τις οποίες ταλαιπωρούνται πάρα πολλοί εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων.
Ο λαός της περιοχής μας ξέρει πως χωρίς την πάλη του τα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση της Υγείας στην περιοχή μας θα ήταν σε πολύ χειρότερη καθώς απέτρεψε τα σχέδια για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας, πάλη στην οποία το ΚΚΕ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή. Η πείρα αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί και στη συνέχεια! Καλούμε το λαό της περιοχής να μην υποκύψει στις μειωμένες απαιτήσεις, να διεκδικήσει:
  • Την πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας με αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Δωρεάν παροχή όλων των εξετάσεων, θεραπειών, υγειονομικού υλικού, φαρμάκων, χωρίς πληρωμές, συμμετοχές, πλαφόν και περικοπές σύμφωνα με τις ανάγκες και με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.
  • Την καθολική και απολύτως δωρεάν χορήγηση όλων των φαρμάκων και εμβολίων με επιστημονικά μόνο κριτήρια. Κατάργηση όλων των "λιστών" των φαρμάκων, της λεγόμενης "ασφαλιστικής τιμής", του χαρατσιού του 1 ευρώ ανά συνταγή, των λεγόμενων "πλαφόν".

Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ


Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.