Ως πότε θα καίγονται τα σκουπίδια στο Δήμο Καρύστου;

Η πυρκαγιά που ξέσπασε (6/7/2019) για πολλοστή φορά στο χώρο αποθεσης σκουπιδιών στον Κάμπο Καρύστου όχι μόνο ντροπιάζει τον τόπο αλλά και εγκυμονεί τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια χωρίς να δίνεται λύση από τον καθ´ ύλιν αρμόδιο, το Δήμο Καρύστου. Φυσικά δικαιολογίες υπάρχουν περί χρηματοδοτήσεων και σχεδιασμούς της Περιφέρειας που δεν προχωρούν, ωστόσο είναι γεγονός ότι ο Δήμος μας ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να προωθήσει τη σύγχρονη διαχείριση των σκουπιδιών. Η ανακύκλωση βρίσκεται ακόμη στην εποχή των μπλε κάδων, η κομποστοποίηση αποτελεί άγνωστη λέξη, η μείωση και η επαναχρησιμοποίηση των σκουπιδιών δεν υπάρχουν στο μυαλό κανενός και καθένας μπορεί να πετάξει στους κάδους ό,τι και όσο του καπνίσει... Ο Δήμος θα τα μαζέψει και θα τα πάει για θάψιμο στη χωματερή που επισήμως έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά πρακτικά ζει και βασιλεύει. Κι έτσι φτάνουμε στην απαράδεκτη κατάσταση τα σκουπίδια να αυταναφλέγονται εκλύοντας στη ατμόσφαιρα επίκινδυνους ρύπους.

Είναι καιρός η κατάσταση με τα σκουπίδια να αλλάξει. Ο Δήμος έχει υποχρέωση να σκεφτεί σοβαρά πώς θα εξαλείψει το πρόβλημα της ανάφλεξης των σκουπιδιών, πράμα αδύνατο χωρίς να εφαρμόσει σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης και τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης ρίψης σκουπιδιών στους κάδους.


Οι πολίτες που ανησυχούν περιμένουν να ακούσουν.


Για τον ΣΠΠΕΝΚ

Η Πρόεδρος - Χ. Μπερέτη

Ο Γραμματέας - Θ. Μπινιάρης

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.