Η έλευση του TV5 αποδεικνύει ότι ο κινηματογράφος ΣΙΝΕ ΑΥΡΑ αποτελεί ένα τουριστικό κεφάλαιο για την Κάρυστο

Συνεργείο του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού ΤV5 από την εκπομπή Échappées belles που προβάλλεται prime time Σάββατα εδώ και 14 χρόνια, βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στην Κάρυστο στα πλαίσια αφιερώματος στους θερινούς κινηματογράφους της Ελλάδας που θα προβληθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Του Στρατή Μαζίδη

Ο κινηματογράφος ΣΙΝΕ ΑΥΡΑ λειτουργεί από το 1970 και είναι ένας από τους παλαιότερους κι ιστορικότερους θερινούς της χώρας μας. Ο Γιώργος Παντελής συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση μετά τον παππού και τον πατέρα του.

Το γεγονός όμως ότι ένας μεγάλο γαλλικό δίκτυο ήρθε στη Νότια Εύβοια για το ΣΙΝΕ ΑΥΡΑ αλλά και τη σφυριχτή γλώσσα στην Αντιά (για την οποία γράψαμε πρόσφατα) δείχνει ότι ο θερινός κινηματογράφος της πόλης αποτελεί ένα τουριστικό κεφάλαιο για την πόλη που ίσως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μέσα στα πλαίσια της γενικότερης προβολής της Καρύστου.

Ο Γιώργος έχει τη δική του δουλειά. Θα μπορούσε να μην ασχολείται και να μην τρώει τα βράδια του στον κινηματογράφο. Είναι όμορφο όμως και τιμητικό οι νεώτεροι να συνεχίζουν αυτό που ξεκίνησαν οι πιο παλιοί. Το ΣΙΝΕ ΑΥΡΑ αποτελεί μια παράδοση για την πόλη που ξεφεύγει κι από τα στενά πλαίσια της οικογένειας που το διαχειρίζεται. Κακά τα ψέματα, αποτελεί ένα τμήμα των αναμνήσεών μας.

Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον το αφιέρωμα διότι η διαφήμιση του ΑΥΡΑ, είναι και διαφήμιση της Καρύστου.







Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.