Προβληματική η σήμανση και η πρόσβαση στα αξιοθέατα της Καρύστου

Η Κάρυστος διαθέτει μια σειρά εξαιρετικών ιστορικών μνημείων και θέσεων. Ωστόσο η πρόσβαση σε αυτά για κάποιον που δεν γνωρίζει μπορεί να αποδειχθεί μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Του Στρατή Μαζίδη

Για να επισκεφθείς πχ την Αγία Τριάδα υπάρχει μόνο μια παλιά θαμπή σήμανση πίσω από τον άγιο Νικόλαο. Πλησιάζοντας προς το εκκλησάκι υπάρχει μια μικρή σήμανση για να στρίψεις αριστερά που όμως πολύ εύκολα μπορείς να μην την προσέξεις.

Στο ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών η κατάσταση είναι πιο δύσκολη. Δεν υπάρχει καμία σήμανση από το κέντρο της πόλης. Μια μόνο πινακίδα υπάρχει κι αυτή αφού έχεις αφήσει την επαρχιακή οδό για τα Λέπουρα. Μετά αν δε γνωρίζεις από ντόπιους σε ποιο σημείο στα Καλύβια πρέπει να κάνεις αριστερά επάνω, τότε γυρνάς γύρω γύρω από το ναό αλλά δε φτάνεις ποτέ.

Εξίσου προβληματική αν και σε καλύτερο επίπεδο είναι και η σήμανση για το Καστέλλο Ρόσσο. Επίσης δεν έχω εντοπίσει πουθενά σήμανση που να σε κατευθύνει από το κέντρο της πόλης στα Δρακόσπιτα ή τον Καστανόλογγο.

Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει ένα σχέδιο με ειδική σήμανση από το κέντρο της πόλης, και όχι μόνο, με τις γνωστές μπεζ πινακίδες που θα κατευθύνουν εύκολα τον επισκέπτη στον προορισμό του;

Μια τέτοια επιλογή δεν έχει ιδιαίτερο κόστος, θεωρητικά υλοποιείται εύκολα ενώ βοηθά τους επισκέπτες και παράλληλα δίνεται με έναν ακόμη τρόπο η εικόνα ότι η περιοχή διαθέτει πολλά και διαφορετικά αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία για δει κανείς.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.