Η ιστορία ζωντανεύει: "Κάρυστος", "Εξπρές Κάρυστος" και δελφίνια της ILIO καταφθάνουν στο λιμάνι της Καρύστου

Ένα πολύ όμορφο μήνυμα λάβαμε χθες το βράδυ από το Δημήτρη Βερούχη, ο οποίος μαζί με την πλειάδα των εξαιρετικών φωτογράφων της πόλης (Κασνέσης, Κοτσώνης, Γκόρος, Φλώρος κ.α.) συχνά πυκνά μας ταξιδεύουν με την καλλιτεχνική τους προσέγγιση.

Του Στρατή Μαζίδη

Μήνες τώρα σπάω το κεφάλι μου να θυμήθω αν και που μπορεί να έχω βίντεο ή φωτογραφίες από την Κάρυστο όπως τη ζήσαμε και την αγαπήσαμε τις δεκαετίες του 1980 και 1990 που να αξίζει να αναρτηθούν. Ωστόσο το μήνυμα του κ. Βερούχη ήταν η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας. Ένα βίντεο ταξίδι στην Κάρυστο τη δεκαετία του 1990.

Το βίντεο μοντάρισε και δημοσίευσε στο youtube ο κ. Δημήτρης Μούτσης. Τι βλέπουμε ανάμεσα σε άλλα στο βίντεο;

Το ΚΑΡΥΣΤΟΣ να καταπλέει στο λιμάνι και να αποπλέει για Ραφήνα. Βιαστικό, με το γνωστό γνώριμο τρεμάμενο ήχο και να πατά την μπουρού επιτακτικά. Δίπλα το παλιό καρνάγιο.

Επίσης είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το ΕΞΠΡΕΣ ΚΑΡΥΣΤΟΣ σε κατάπλου στην Κάρυστο καθώς επίσης και τα δελφίνια της Ilio Lines του Ηλιόπουλου. Για την ιστορία, τα δύο δελφίνια είχαν προταθεί εκείνη την εποχή και σε έναν Καρυστινό που έχει σχέση με τη θάλασσα αλλά όχι την ακτοπλοΐα, ο οποίος το είχε βασανίσει λίγο στο νου του αλλά δεν το προχώρησε.

Είναι ένα όμορφο οδοιπορικό σε μια άλλη εποχή. Άραγε να υπάρχει πουθενά βίντεο από άφιξη του πλοίου το Σαββατόβραδο ή με άνοιγμα του visor; Ποιος ξέρει;

Για όλους όσους μεγαλώσαμε χαζεύοντας τα πλοία να έρχονται στο λιμάνι και να παίζουμε το βράδυ δίπλα σε αυτά, οι αναμνήσεις ζωντανεύουν. Κι όσοι αρνούμαστε πεισματικά να μεγαλώσουμε, θα συνεχίσουμε να ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα ξαναέρθει πλοίο στο λιμάνι της Καρύστου. Και γιατί όχι, να ξαναπαίξουμε!



Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.