Καταγγελία για παραποίηση πρακτικών στο Δήμο Καρύστο

Προς
1) Την κα Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου
2) Τον κο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρύστου, (Παρακαλώ όπως ενημερώσετε το σώμα στην πρώτη επόμενη συνεδρίαση).
3) Τον κο Δήμαρχο Καρύστου.

Καταγγελία της κ. Δήμητρας Σπανομαρκίδη, μέλους του Τοπικού Συμβουλίου της Δ. Κ. Καρύστου.

Στο ίδιο έργο θεατές

Ένα έργο που ανεβαίνει εδώ και πέντε χρόνια στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου , με τον ίδιο σκηνοθέτη, τους ίδιους πρωταγωνιστές, με μία μόνο αντικατάσταση λόγω παραίτησης…, με την ίδια αντιθεσμική νοοτροπία, αλλά το κυριότερο χωρίς θεατές. Κάπως έτσι λειτουργεί το Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου Καρύστου. 

Είμαι λοιπόν υποχρεωμένη να καταγγείλω την μη σύννομη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Καρύστου όσον αφορά τις τακτικές συνεδριάσεις του και την σύνταξη των αποφάσεων από τον γραμματέα του Τοπικού Συμβουλίου. 

Συγκεκριμένα καταγγέλλω τα εξής παρακάτω πραγματικά και τεκμηριωμένα γεγονότα

1) Στις 18/9/2018 συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Κ Καρύστου με ένα από τα θέματα, την πρόταση του συμβούλου κ. Βαγγέλη Σπύρου για χρήση από κατοίκους και επισκέπτες δημοτικών ποδηλάτων στην Κάρυστο.

Εγώ σύμφωνα με απόσπασμα από το ακριβές αντίγραφο που μου έδωσε ο γραμματέας των πρακτικών της συνεδρίασης, ανέφερα ότι «Δεν γνωρίζω σφαιρικά την κατάσταση αυτή, ποδήλατα, ποδηλατόδρομοι, επιχειρήσεις που ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα, αλλά όμως πιστεύω ότι πρέπει να μελετηθεί σωστά ολόκληρη η πόλη της Καρύστου, και κατόπιν έγκρισης της μελέτης των επιστημόνων-Συγκοινωνιολόγων να καθοριστούν οι ποδηλατόδρομοι κ.λ.π. Τότε να συζητήσουμε την πρόταση του κ. Ε. Σπύρου». Στο απόσπασμα πρακτικού όμως που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, απόφαση 18/2018, παραποιήθηκαν τα λεγόμενα μου (βλ. συνημμένο link) και συγκεκριμένα αφαιρέθηκε η άποψη μου να ξανασυζητήσουμε την πρόταση του κ. Σπύρου, αφού γίνει μελέτη από συγκοινωνιολόγους. 

Με λίγα λόγια, δεν ΨΉΦΙΣΑ ΘΕΤΙΚΆ  την πρόταση του κ. Σπύρου.
Δεύτερη παρατυπία λοιπόν  και ο σκοπός της παραποίησης της τοποθέτησης μου, ηταν το συμπέρασμα που γράφεται στο απόσπασμα πρακτικού, ότι η ΑΠΌΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΟΜΌΦΩΝΗ.
Η απόφαση δεν ήταν όμως ομόφωνη γιατί εγώ διαφώνησα.

2) Ενώ ο κώδικας που διέπει την λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων άρθρο 111
αναφέρει σαφώς ότι πρέπει να γίνονται συνεδριάσεις μια φορά το μήνα, εγινε μόνο μια ακόμη συνεδρίαση  του Τοπικού Συμβουλίου Καρύστου μετά τις 18/9/2018 δηλαδή στις 30/10/2018 και μετά ούτε τον Νοέμβριο ούτε τον Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο ούτε και μεχρι σήμερα εχει γίνει πρόσκληση για συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου .
Ένιωσα λοιπόν δυσάρεστη έκπληξη όταν μου ζητήθηκε από τον γραμματέα κ. Δημήτρη Παπαμιχαήλ, να υπογράψω πρακτικά μιας ανύπαρκτης συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου μέσα στον Δεκέμβριο του 2018, και φυσικά εγώ αρνήθηκα να υπογράψω ένα τέτοιο παράνομο έγγραφο.

3) Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα για τα οποία πρέπει να συνεδριάσει ακόμη και έκτακτα το Τοπικό Συμβούλιο Δ. Κ. Καρύστου, όπως αν ο Περιφερειακός δρόμος Καρύστου, είναι κατάλληλος για κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, η αναφορά του ΣΠΠΕΝΚ για τη μη σύννομη κοπή μουριών στην οδό Κότσικα και άλλα θέματα που προκύπτουν καθημερινά, όμως το Τοπικό Συμβούλιο Καρύστου δεν συνέρχεται σε συνεδρίαση ούτε τακτικά κατά παράβαση του  άρθρου 111του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων .
Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω πραγματικά και τεκμηριωμένα γεγονότα :

Αιτούμαι :
Να γίνει ΆΜΕΣΑ διορθωτική πράξη της υπ. αριθμ. 18/2018 απόφασης.
Να επανέλθει η τήρηση της νομιμότητας σχετικά με τις τακτικές συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου ΔΚ Καρύστου.

Ως έχουσα έννομο συμφέρον
Δήμητρα Σπανομαρκίδη.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΎ (ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)
Της με αριθμό 09 από 2018 συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου της Δ. Κ. Καρύστου
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ :18/2018


Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α  Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Υ (ΜΕ ΤΑ ΑΛΗΘΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)



Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.