Θα χτυπά όντως το κουδούνι των σχολείων στις 9; Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας

Με αφορμή δημοσιεύματα ιστοσελίδων που βασίζονται σε δήθεν οριστική απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για έναρξη των μαθημάτων στις 9 το πρωί το Υπουργείο, επισημαίνει:

Η ερώτηση του δημοσιογράφου κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ήταν εάν θα ισχύσει το κουδούνι στις 9:00 στα σχολεία από Σεπτέμβριο.

Η απάντηση του Υπουργού στη ερώτηση ήταν σαφής: «Περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής».

Συνεπώς σε καμία οριστική απόφαση δεν αναφέρθηκε στην απάντηση του ο υπουργός, όπως ψευδώς γράφτηκε. Συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ έσπευσαν όχι μόνο να πάρουν θέση αλλά και να ασκήσουν κριτική για μια δήλωση που ποτέ δεν έγινε.

Η συγκεκριμένη σκέψη που εξαγγέλθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί εάν δεν προηγηθεί, όπως έχει πολλές φορές δηλώσει ο κ. Γαβρόγλου, η επιστημονική τεκμηρίωση από την επιτροπή που μελετά το θέμα και, φυσικά, η διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπροσώπους της.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.