Τεράστια ανεμογεννήτρια θα υψωθεί πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων στο Γιαννίτσι και σε 100 μέτρα από αρχαίο μνημείο



Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η ακόλουθη ανάρτηση με τις συνοδευτικές φωτογραφίες όσον αφορά το Γιαννίτσι στη Νότια Εύβοια. Αναρωτιέται κανείς τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές, η αρχαιολογία αλλά και οι τοπικοί φορείς.

Από Maria Banou

"Σήμερα έκανα μια αναγνωριστικη βόλτα πάνω από το μικρό χωριουδάκι μας, το Γιαννίτσι στο Δήμο Καρύστου, για να εντοπίσω τα σημεία που θα μπουν οι ανεμογεννητριες. 

Στην (πρώτη) φώτο που βλέπετε θα είναι η πιο κοντινή ορατή από τις 3 και η βάση της είναι ακριβώς στο σημείο που παίρνω την φώτο. Ορατή από όλο το χωριό κι ακόμα πιο κάτω. Φανταστείτε ένα θηρίο πάνω από τα κεφάλια μας να γυρίζει γύρω γύρω μέρα νύχτα. Αυτό είναι πολιτιστικό έγκλημα αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι μερικοί λίγοι πρέπει να πλουτίζουν εις βάρος μερικών πολλών. ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ μας είπαν. Όμως ας μου απαντήσει κάποιος αυτό το χωριό μπορεί να γίνει Πολιτιστικό Χωριό της Καρυστιας με το θηρίο από πάνω του??? Μόνον αν φτιάξουν έναν θεορατο Δον Κιχώτη ο οποίος θα προσπαθεί με το μακρύ δόρυ του να την εξουδετέρωσε. Τότε ναι έχουμε πολιτιστική αναπαράσταση Ισπανικής κουλτούρας. Μπράβο σας βρε!!!!"


"Κι εδώ (δεύτερη φωτογραφία) έχουμε τα αρχαία Πυργαρια πάνω από το Γιαννίτσι (Δ. Καρύστου). Από κάτω τους θα υψωθει η δεύτερη ανεμογεννητρια . Ενα ατύχημα και καταστρέφονται άμεσα. Μπράβο σας και πάλι. Έτσι συνεχίζεται η πολιτιστική ιστορια του τόπου μας. Μέσω των ανεμογεννητριων".

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.