Ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων και δυνατότητα ρύθμισης στις υπό εκκαθάριση Τράπεζες

Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας με θέμα συζήτησης την ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου είχαν την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Σπύρος Κουτσαύτης και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Μαραγκός συνοδευόμενοι από την νομικό σύμβουλο του Φορέα κα Αντιγόνη Κουκά.

Πέραν των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Εύβοιας παραβρέθηκαν και οι Πρόεδροι όλων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών ενώ από πλευράς κυβέρνησης, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Κουρμούσης Φώτης, ο Γενικός Γραμματέας Γ.Λ.Κ/ΥΠΟΙΚ, κ. Σπηλιωτόπουλος Κωνσταντίνος και Συνεργάτες του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη Ιωάννη, κα Μηλιάκου, κα Φραγκάκη.

Σημαντική ήταν η παρουσία των Βουλευτών Εύβοιας κ. Αναστάσιου Πρατσόλη και Γεωργίου Ακριώτη.
Στην συνάντηση πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν, μετά την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Γεωργίου Χουλιαράκη, που δίνει ρητά τη δυνατότητα στα πιστωτικά ιδρύματα να ρυθμίζουν, μεταξύ άλλων, και τα πυρόπληκτα (κόκκινα και ενήμερα) δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς αυτά να προβάλουν ως εμπόδιο την ύπαρξη της συγκεκριμένης εγγύησης και την ανάγκη λήψης εγκρίσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου μετέφεραν την κάθετη θέση του Φορέα ζητώντας πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίσουν την ευρύτερη εφαρμογή της υπουργικής απόφασης από τις Τράπεζες, με σκοπό το μέγιστο ποσοστό ρυθμίσεων.

Κατά την ενημέρωση επισημάνθηκε ότι η εν λόγω Υπουργική απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή από τις
8/2/2019, ενώ προέκυψε η σημαντικότατη είδηση ότι, μετά από παρέμβαση των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου, η ανωτέρω απόφαση δίνει την ίδια δυνατότητα ρύθμισης και στις Υπό εκκαθάριση Τράπεζες, με μοναδική διαφορά ότι σε αυτήν την περίπτωση η διάρκεια της ρύθμισης δεν μπορεί να υπερβαίνει την δεκαετία από την υπογραφή αυτής.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.