Ειδυλλιακό τοπίο πλήρωσαν, περίοικοι εργοταξίου κατέληξαν

Στο ειδυλλιακό Ακρωτήρι κοντά στον Μπούρο (λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κάρυστο) οι κάτοικοι ζουν από τον περασμένο Οκτώβριο μια νέα πραγματικότητα αφού η όμορφη θέα προς τη θάλασσα και το Αιγαίο, ή τα ηλιοβασιλέματα απέκτησαν νέα εικόνα στο κάδρο.

Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε το Αντί Αιολικό Μέτωπο Καρυστίας ένα οικόπεδο της μέσα στην κατοικημένη περιοχή και σε μικρή απόσταση από την παραλία, διαμορφώθηκε έτσι ώστε να γίνει αποθετήριο εξοπλισμού εταιρείας αιολικής ενέργειας που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Τεράστια τμήματα ανεμογεννητριών, υλικά αγνώστου προελεύσεως και πιθανής επικινδυνότητας, βαρέα οχήματα, γερανοί και ανυψωτήρες, θόρυβος από γεννήτρια που φωτίζει προκλητικά τον χωρο μετατρέποντας τη νύχτα μέρα, έχουν κάνει τους κατοίκους να χάσουν τον ύπνο τους.

Όπως σημειώνει το ΑΜΑΚ σε σχετική ανακοίνωση οι μέχρι τώρα ενέργειες των κατοίκων είχαν ως αποτέλεσμα να μάθουν και επίσημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν έχει κατατεθεί Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη.







Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.