«Όσα φέρνει ο άνεμος» - Δείτε ολόκληρη την εκπομπή για τα αιολικά πάρκα στη Νότια Καρυστία

Γιατί η αιολική ενέργεια έχει δαιμονοποιηθεί στην Ελλάδα; Πώς επηρεάζουν έναν τόπο οι ανεμογεννήτριες;

Η εκπομπή «ΕΡΤ report» αναζητεί μύθους και πραγματικότητα γύρω από την αιολική ενέργεια και τις προθέσεις αξιοποίησής της στην Ελλάδα.

Από τις βουνοκορφές της Όχης στην Εύβοια, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή αιολικό έργο της χώρας, στη συμφωνία για το κλίμα και τους εθνικούς στόχους, η Εμμανουέλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα καταγράφουν «όσα φέρνει ο άνεμος».

Με τη συμβολή επιστημόνων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, κρατικών λειτουργών και της τοπικής κοινωνίας της Καρύστου, αποτυπώνουν πώς ο άνεμος φέρνει πολύτιμη ενέργεια αλλά και κοινωνικές εντάσεις. Πώς η αιολική ενέργεια είναι κομμάτι της σωτηρίας του πλανήτη αλλά, χωρίς κανόνες μπορεί να φέρει τοπική περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα, αναζητούν πτυχές της επικαιρότητας, καταγράφουν τις ιστορίες εκεί όπου συμβαίνουν και φωτίζουν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας. Παρουσιάζουν την ευρύτερη δυνατή γκάμα απόψεων, αναγνώσεων και αντιθέσεων που απασχολούν τη δημόσια συζήτηση.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.