Από την πίσω πόρτα...στην κυριολεξία

Και κάπως έτσι το ματς τελείωσε. Τα μεγάλα τροχοφόρα οχήματα με τα εξαρτήματα των ανεμογεννητριών ήρθαν, έρχονται και θα συνεχίσουν να καταφθάνουν από την πίσω πόρτα στην κυριολεξία. Οπότε κάπου εδώ, νομίζω, τελειώνει και το θέμα της όποιας πιθανότητα να διασωθεί έστω κάτι από την Οχη, όπως την είχε μάθει ο περισσότερος κόσμος.

Του Στρατή Μαζίδη

Ούτε αποβατικό ήρθε τελικά στην Κάρυστο, ούτε τίποτε. Τουλάχιστον για τώρα. Τα εξαρτήματα έφτασαν σε εφεδρικό λιμάνι των Νέων Στύρων, πορεύθηκαν μέσα από έναν εναλλακτικό υπό κατασκευή (ακόμη) δρόμο και ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες να περνούν αθόρυβα πίσω από την πόλη της Καρύστου.

Οι μέχρι στιγμής κοντά 300 υπογραφές στο secure.avaaz.org για να σωθεί ο Καστανόλογγος είναι αρκετές (λογικά θα αυξηθούν περισσότερο) αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορούν να εργαλειοποιηθούν στην πράξη. Και όλα αυτά σε μια στιγμή κατά την οποία διαφαίνεται ότι όταν αποχωρήσει η ιταλική εταιρεία από την περιοχή, θα τη διαδεχθεί έταιρη ελληνική κατασκευαστική που θα "φυτέψει" άλλα τόσα αιολικά.

Δε σας κρύβω πως ερχόμενος τις προάλλες από Στύρα με το που πέρασα στον κόλπο του Μαρμαρίου κατατρόμαξα οδηγώντας κάτω από ένα-δυο ολοκαίνουρια θηρία με έλικες. Αναρωτιέμαι κιόλας πως επιτρέπεται η τοποθέτησή τους τόσο κοντά στο βασικό οδικό δίκτυο. Κοιτώντας από τις ακτές της Αττικής τη Νότια Εύβοια, η Οχι δε δεσπόζει αποκλειστικά όπως παλιότερα. Μια σειρά από λευκές καρφωμένες οδοντογλυφίδες στο σώμα της ξεχωρίζουν, λες και πρόκειται για μεζεδάκι.

Αλλότε πάλι προσπαθώ να καταλάβω τι άλλαξε με το πέρασμα του χρόνου. Η Κάρυστος δεν ήταν πίσω και δεν εκκίνησε ποτέ. Απεναντίας ήταν πολύ μπροστά από άλλες περιοχές, όλα έδειχναν ένα λαμπρό τουριστικό μέλλον και αυτή η προοπτική μαράζωσε στο πέρασμα του χρόνου. Χρειάζεται όμως μια διέξοδος, ένα σχέδιο, κάτι τέλος πάντων που δε θα στηρίζεται στο "λίγα σε λίγους και για λίγο" αλλά στο "ικανά για περισσότερους και για πολύ". Η Κάρυστος λόγω θέσης δικαιούται πολύ περισσότερα. Δικαιούται αρκετά.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.