Υπάρχουν προβλήματα στην Κάρυστο;

Αλόγιστη επέκταση των αιολικών πάρκων σε προστατευόμενες περιοχές, το ζήτημα της υδροδότησης και της ποιότητας του νερού στην Κάρυστο, η προβληματική αποκομιδή των απορριμάτων τουλάχιστον στην προκυμαία, η ακτοπλοΐα που δεν υπάρχει, το ΚΤΕΛ που δεν εξυπηρετεί στο δρομολόγιο της επιστροφής, οι υποδομές που έφυγαν από την πόλη.

Του Στρατή Μαζίδη

Όλα αυτά όμως δεν τα συζητά κανείς σε επίπεδο τοπικών πολιτικών αρχών. Είναι λες και δεν υφίστανται ως σοβαρά ζητήματα. Εν προκειμένω μάλιστα από το πρωί βλέπουμε αναρτήσεις και συζητήσεις για ένα σχόλιο του κ. Μπούσουλα στο προφίλ του Δημάρχου που...εξαφανίστηκε, το οποίο μάλιστα ήταν ευγενέστατο και προτρεπτικό.

Ωστόσο αναρωτιέμαι ποιο θα είναι το διακύβευμα των εκλογών όπου η απλή αναλογική για πρώτη (ίσως και τελευταία φορά) θα επιβάλλει τη συνεργασία; Είναι στην Κάρυστο όλα τέλεια; Δεν υπάρχουν ζητήματα; Τι θα συζητηθεί; Πού θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον; Κι εν τέλει ποιο είναι το σχέδιο για το μέλλον; 

Πώς φαντάζονται δημότες και άρχοντες την Κάρυστο σε 20-30 χρόνια; Ποια πόλη θα παραδοθεί στην επόμενη γενιά; Αυτά δεν πρέπει να συζητηθούν; Δεν είναι κακό να υπάρχουν προβλήματα, έστω κι αν θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει ή περιορίσει. Είναι όμως λάθος να αντιδρούμε σα να μην υπάρχουν. Το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για να τα επιλύσεις, είναι να τα δεις κατάματα.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.