Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η περιβαλλοντική καταστροφή στη Νότια Καρυστία;

Το θέμα του περιβαλλοντικού εγκλήματος που συντελείται στην Ν. Καρυστία έφερε για άλλη μια φορά στην Ευρωβουλή ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τρίτη 13/11/2018 ο Νότης Μαριάς επισήμανε: « Οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας πράγματι μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Από εκεί και πέρα όμως απαιτείται να τηρούνται οι προδιαγραφές. Έχω επανειλημμένα καταγγείλει το περιβαλλοντικό έγκλημα το οποίο συντελείται στην Νότια Καρυστία, στο όρος Όχη, όπου εκεί θα εγκατασταθούν 42 αιολικά πάρκα συνολικής δυναμικότητας 700MW. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για μια τεράστια παρέμβαση στο περιβάλλον, μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Natura και σε μία περιοχή όπου κατασκευάζονται πλέον τα αιολικά αυτά πάρκα, σε αναλογία πολύ μεγαλύτερη από ό,τι ισχύει σε άλλη περιοχή της Ελλάδας».

Ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Και αυτό γιατί η Νότια Καρυστία είναι στην πράξη δίπλα στην Αθήνα κι έτσι θα υπάρχει εύκολη μεταφορά του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος. Όμως, δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η περιβαλλοντική καταστροφή. Έχω φέρει το θέμα επανειλημμένα, περιμένουμε από την Κομισιόν πότε επιτέλους θα παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διότι η ίδια η Κομισιόν από τον Νοέμβριο έχει πει, τον Νοέμβριο του 2017, ότι θα γίνει αυτή η παραπομπή της Ελλάδας για παραβίαση περιβαλλοντικών όρων».


Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.