Έγινε έλεγχος στην Οχη για πιθανές παραβάσεις των Περιβαλλοντικών Όρων

Ενημερώνουμε τους Πολίτες της Νότιας Καρυστίας ότι όπως μας πληροφόρησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ 1 κ.Μάχη Νικολάρα, έγινε την προηγούμενη εβδομάδα Περιβαλλοντική Επιθεώρηση για πιθανες παραβάσεις των Περιβαλλοντικών Όρων από την εταιρία ENEL που κατασκευάζει τους 8 αιολικούς σταθμούς στην προστατευόμενη περιοχή όρους Όχη Δήμου Καρύστου.

Ο Περιβαλλοντικός Έλεγχος είχε ζητηθεί από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας με καταγγελία του στις 20-7-2018.

Συγκεκριμένα η κ. Μάχη Νικολάρα μας ανέφερε τα εξής:

"Μου έστειλαν επίσημη απαντηση οτι έγινε αυτοψία Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Μηλιά, Κερασιά, Καθάρα και Πλάτανο για δρόμους, μπαζά, ρέματα, σκόνη, υδροληψία υλοτομία. Μέσος χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας 8 μήνες. Ισχυρίζονται οτι είθισται οι εταιρίες να γίνονται πολυ πιο προσεκτικές μετα τον έλεγχο. ....."

Η πίεση και οι ενέργειες του Συλλόγου μας έφεραν ένα αποτέλεσμα.

Μένει τώρα να δούμε ποιο θα είναι το τελικό πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Ελπίζουμε η εν λόγω εταιρία μετά τον περιβαλλοντικό έλεγχο να αποκαταστήσει τις ζημιές που έχει προκαλέσει και να μην προβεί σε άλλες νεώτερες.

Εκεί θα είμαστε και θα παρακολουθούμε.

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την δημοσιογράφο και φίλη της περιοχής μας κ.Μαχη Νικολάρα για την σημαντική βοήθεια που μας πρόσφερε στο ανωτέρω ζήτημα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Α.Μ.Α.Κ.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.