Έναρξη Λαπαροσκοπικών Χειρουργείων στο Γ.Ν Καρύστου

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη ιστορία του Νοσοκομείου Καρύστου επέμβαση Λαπαροσκοπικής Χολοκυστεκτομής η οποία και στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία. Οι Χειρουργοί του Νοσοκομείου πλαισιωμένοι από τους Αναισθησιολόγους και συνεπικουρούμενοι από ολόκληρη την νοσηλευτική ομάδα του Χειρουργείου έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό και χρησιμοποιώντας το νέο λαπαροσκοπικό πύργο έφεραν εις πέραν μια επέμβαση η οποία δεν είχε γίνει ποτέ στο Νοσοκομείου Καρύστου.

Η Λαπαροσκοπικη Χειρουργική είναι μια μέθοδος, όπου μέσω μικρών τομών στο κοιλιακό τοίχωμα μπορεί να πραγματοποιηθεί μια χειρουργική επέμβαση με την βοήθεια μιας κάμερας υψηλής ευκρίνειας και ειδικών χειρουργικών εργαλείων. Τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής σε σύγκριση με την κλασική χειρουργική είναι ότι με την μέθοδο της λαπαροσκοπικής χειρουργικής:

1. αποφεύγονται οι κλασικές μεγάλες χειρουργικές τομές.

2. οι ασθενείς έχουν λιγότερο πόνο και γρηγορότερη ανάρρωση ( μπορούν να φύγουν από το νοσοκομείο την επομένη ημέρα και μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες σε 48 ώρες) και

3. έχει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα ( πράγμα πολύ σημαντικό για νέες γυναίκες) το οποίο είναι ασυγκρίτως καλύτερο μιας και αποφεύγονται οι μεγάλες δύσμορφες ουλές.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.