Το Τελευταίο Σημείωμα την Τετάρτη από την Κινηματογραφική Λέσχη Καρύστου

Την Τετάρτη 24/10/18 και ώρα 20.15 η Κινηματογραφική Λέσχη Καρύστου θα προβάλει την τελευταία ταινία του Παντελή Βούλγαρη " ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ". Η ταινία θα προβληθεί στα πλαίσια της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και του αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού. 

Αναφέρεται στην Ελληνική κατοχή από την ναζιστική Γερμανία και συγκεκριμένα στην εκτέλεση 200 Ελλήνων, κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, φυλακισμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου, στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την πρωτομαγιά του 1944.

Πλοκή:

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του γερμανού διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.