Από Καβόντορος θα λέγεται Καβοντιέλικα - Κι άλλη εταιρεία ετοιμάζεται για 7 αιολικά πάρκα!


Με ένα έργο αιολικών σταθμών αντίστοιχο της εταιρείας ENEL, περισσότερα χωματουργικα ( έχει δικά της μηχανήματα), επτά προσωρινά συγκροτήματα σκυροδέματος στο βουνό, σπαστηρες, νέους δρόμους, άλλο καλώδιο υψηλής τάσης 150 V 18 χιλιομέτρων και θα ποντίσει δικό της υποθαλάσσιο καλώδιο...που αλλού; Στον Μπουρο εκεί που θα ποντισει το άλλο δικο της η εταιρία ΕNEL.

Βασιλική Βαρελά
 
Θα κατασκευασθούν 7 αιολικοί σταθμοί 153 MW σχεδόν αποκλειστικά στην παλιά Κοινότητα Καφηρέα οπότε ξεχάστε το Καβοντορο από τοπίο και βιοποικιλότητα.

Η τροποποίηση της απόφασης περιβαλλοντικών όρων που είχε ζητήσει η εταιρία εγκρίθηκε τον Σεπτέμβρη του 2018 και υπογράφηκε από τον Φάμελλο παρά τις διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Ενέργειας σε αντιπροσωπεια της Επιτροπής Αγώνα Φορέων και Πολιτών Νότιας Καρυστίας ότι " Θα δούμε αν θα έρθει η ΤΕΡΝΑ.....μην ανησυχείτε, πιθανόν και να μην έρθει!".

Οι φίλοι μας Κρητικοί έκλεισαν την πόρτα στην ΤΕΡΝΑ.Εμεις τι θα κάνουμε;

Παρακάτω απόσπασμα από την πρόσφατη τροποποίηση της άδειας της ΤΕΡΝΑ στον Καφηρέα:

"Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. οικ. 201433/27-08-2012 Υ.Α. Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ) του έργου: «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 156MW και των συνοδών σε αυτό έργων, των εταιρειών ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΦΗΡΕΩΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο.Ε. ισχύος 21ΜW, 21MW, 30MW, 30MW, 12MW και 27MW στις θέσεις ‘’Βίος-Καλαμάκι-Μπάθριζα, Τσούκα – Μανδραγιάρα, Τσούκα – Σκούρα, Μηλιά, Ντούγκζα – Αντιάς, Μούριζα – Πέτρα Μεγάλη – Βρανούλι’’ αντίστοιχα και των εταιρειών ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ & ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο.Ε. ισχύος 15MW στη θέση "Αηδόνι" του Δήμου Καρυστίας, Νομού Ευβοίας καθώς και η διασυνδετική Γραμμή Μεταφοράς 150KV των Αιολικών Πάρκων με το ΚΥΤ Παλλήνης Ν. Αττικής», ως προς την μείωση της ισχύος του έργου κατά 3MW (από 156MW σε 153MW) με την κατάργηση μιας (1) Α/Γ στη θέση ‘Μηλιά’ (στο σύνολο από 52 Α/Γ σε 51 Α/Γ) καθώς και λοιπών τροποποιήσεων του έργου και των συνοδών αυτού».

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.