Σκάφος έβαλε νερά στα Νέα Στύρα και πήρε κλίση

φωτο marinetraffic / Selini
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νέων Στύρων, βραδινές ώρες της Πέμπτης, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Ε/Π-Τ/Ρ ''ΣΕΛΗΝΗ'' Ν.Π. 9849, το οποίο είχε πλαγιοδετήσει στην κεφαλή της προβλήτας του λιμένα Νέων Στύρων, με πέντε (05) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος είχε πάρει μικρή κλίση. Βυτιοφόρο όχημα προέβη σε απάντληση υδάτων, ωστόσο λόγω συνεχιζόμενης εισροής υδάτων και προς αποφυγή ενδεχόμενης βύθισης, με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ ''ΜΑΡΙΑ'' Λ.Κ. 42 πραγματοποιήθηκε εκούσια προσάραξη σε θαλάσσια περιοχή πλησίον προβλήτας.

Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, κατά τον κατάπλου του στο αλιευτικό καταφύγιο των Νέων Στύρων αντιλήφθηκε ότι το σκάφος χτύπησε στην μπροστινή του πλευρά με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και έκρινε ως ασφαλέστερο αγκυροβόλιο τον επιβατικό λιμένα, όπου και προσέδεσε.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Στύρων του Λιμεναρχείου Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΕΛΗΝΗ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.