Η παραίτηση του Θοδωρή έδειξε ότι υπάρχει...μπούσουλας σε αυτές τις περιπτώσεις

Με αρκετούς φίλους συζητώντας το θέμα των αιολικών πάρκων υπογραμμίζαμε ότι μία από τις πτυχές του σύνθετου αυτού ζητήματος είναι πως υπάρχουν άτομα τα οποία εμφανίζονται ως ενάντιοι στην άμετρη επέκταση των ανεμογεννητριών την ώρα που συνεργάζονται με τις εταιρείες.

Του Στρατή Μαζίδη

Να ξεκαθαρίσω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να σταθμίσει τα δεδομένα και να κάνει τις επιλογές του. Σεβαστός κι αυτός που ανησυχεί για το μέλλον του τόπου του, σεβαστός κι εκείνος που φέρεται επαγγελματικά. Ωστόσο δεν μπορείς να είσαι πχ κατά των αιολικών πάρκων ενώ την ίδια ώρα τους νοικιάζεις σπίτια για να μείνουν ή δέχεσαι δωρέες τους ή προχωράς σε όποια μορφή συνεργασίας μαζί τους.

Κατά μία έννοια δεν είναι και σωστό. Άλλωστε δε σε υποχρεώνει και κανείς να λάβεις θέση εναντίον. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του Θοδωρή να παραιτηθεί από τη θέση ευθύνης που είχε, ανέδειξε ακριβώς αυτό. Δεν μπορείς πχ να ρισκάρεις τη ζωή σου στις φωτιές, να αναπνέεις τους καπνούς και παράλληλα να συνεργάζεσαι με τις εταιρείες που έρχονται να κάνουν την...τεράστια προσφορά ενός οχήματος ενώ ταυτόχρονα μετα(παρα)μορφώνουν την Οχη.

Ο Θοδωρής το βασάνισε, το πάλεψε, το ζύγισε, το τράβηξε όσο γινόταν αλλά είδε πως δεν μπορούσε άλλο λαμβάνοντας την απόφασή του. Συνεπώς, όπως λέει και το όνομά του, υπάρχει ένας μπούσουλας σε αυτές τις περιπτώσεις που λέει πολύ απλά ότι είναι δύσκολο να πατάς σε δύο όχθες. Πρέπει να επιλέξεις.

Τέλος ο Θοδωρής έκανε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Εξωτερίκευσε αυτήν την εσωτερική διαμάχη, που πιθανώς να βασανίζει την σκέψη και άλλων ανθρώπων στην Κάρυστο. Οι προβληματισμοί και οι εξομολογήσεις προσφέρουν στην κοινωνία όταν έχουν καλή αφετηρία.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.