Θερινό Θεατρικό Φεστιβάλ στην Κάρυστο! Γιατί όχι;

Είχα τη χαρά στα μέσα Ιουλίου να επισκεφθώ το κτήμα Μοντοφώλι για την παράσταση "Βγάλε τον υπουργό από την πρίζα". Για το ταλέντο των ηθοποιών και το αστείρευτο γέλιο που μας προσέφεραν έχουν ήδη γραφτεί πάρα πολλά. Εκτός όμως από την παράσταση, είδα και άλλα πράγματα.

Του Στρατή Μαζίδη

Είδα για παράδειγμα τον όμορφο ορίζοντα μέχρι το Μαρμάρι στο βαθύ σούρουπο. Το πετρόκτιστο background της σκηνής, το δροσερό αεράκι, ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο. Κι εκεί σκέφθηκα ότι πέρα από τα φορτηγά που ξηλώνουν το βουνό και τις ανεμογεννήτριες, πως υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες. Ήδη πριν λίγες εβδομάδες είχαμε γράψει για την ιδέα ενός ράλι στην περιοχή, ακόμη και με ιστορικά αυτοκίνητα. Αρκετοί αναγνώστες ανταποκρίθηκαν θετικά.

Με βάση τα όσα είδαμε στο Μοντοφώλι, αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει περιθώριο για να σχεδιαστεί ένα πχ 8ημερο-10ημερο Θεατρικό Φεστιβάλ με ένα τέτοιο σκηνικό; Ας το φέρουμε λίγο στο μυαλό μας. Οι Ανεμοπύλες δε θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ένα ικανό σχέδιο; Ας αναλογιστούμε ότι όσοι δήμοι τόλμησαν να προχωρήσουν στη θεσμοθέτηση πολιτιστικών δρώμενων, έχουν φτάσει πλέον στο σημείο εκτός από την καθιέρωσή τους, να έχουν και οικονομικό όφελος όπως η Δράμα με την Ονειρούπολη και τα Τρίκαλα με το Μύλο των Ξωτικών.

Οι επισκέπτες δε θα έρθουν από μόνοι τους. Χρειάζονται κίνητρα και κράχτες. Ένα Θεατρικό Φεστιβάλ, ενδεχομένως και με μουσικά δρώμενα, δε θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση; Δε θα διαφήμιζε παράλληλα και την καλλιτεχνική παρουσία της Καρύστου και των ανθρώπων της που έχουν μεράκι με το θέατρο προσφέροντας στους συμπολίτες τους σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή ποιοτικές προτάσεις αναψυχής;

Το ράλι (που είχαμε προτείνει ως ιδέα πριν μερικούς μήνες), το Θεατρικό Φεστιβάλ και γενικώς η δημιουργία / καθιέρωση θεσμών με κατάλληλο σχεδιασμό αποφέρουν καρπούς και διαφημίζουν την πόλη μεγαλώνοντας παράλληλα το όνομά της στο χάρτη. Με τον τρόπο αυτό θα πάρει μπρος ξανά η μηχανή ώστε να μην αναγκάζεται κανείς να αφήσει τον τόπο του. Να δημιουργηθούν ευκαιρίες για όλους κι εδώ.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.