Εκτέθηκε το Λιμεναρχείο - Μετά την ΟΛΝΕ και ο Δήμος Καρύστου στο πλευρό των αμαξάδων

Και ο Δήμος Καρύστου έλαβε ξεκάθαρη θέση υπέρ των ιδιοκτητών ιππήλατων οχημάτων σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθε. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν:
«Υποστήριξη αιτήματος ιδιοκτητών ιππήλατων οχημάτων (Άμαξες) που κινούνται στην παραλία Καρύστου και σταθμεύουν στο κάτω άκρο της πλατείας Αμαλίας επί της παραλιακής οδού Κριεζώτου».

Η Πρόεδρος του Σώματος, Μαρία-Λεμονιά Βερούχη έκανε την ακόλουθη εισήγηση:

Με λύπη μας γίναμε αποδέκτες ενός κοινωνικού θέματος που προέκυψε στην πόλη μας και μας δημιούργησε πρόβλημα έναντι των κατοίκων και των παραθεριστών μας, καθώς και των ιδιοκτητών των γραφικών ιππήλατων αμαξιδίων, που είναι συνδεδεμένα με την παραλία της Καρύστου
από την μεταπολεμική χρονική περίοδο.

Δεν κατανοούμε την ενέργεια κατάργησής τους στην πόλη μας, γνωρίζοντας ότι σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στις παραθαλάσσιες πόλεις και οικισμούς είναι κάτι δεδομένο και μάλιστα κυκλοφορούν σε μεγάλο αριθμό αμαξιδίων, εν αντιθέσει με τον μικρό αριθμό των δικών μας τριών αμαξών.
Κατόπιν παρόδου τόσων ετών που τα έχομε στην παραλία μας κάποιοι επιθυμούν την κατάργησή τους. 

Ως Τοπικό Συμβούλιο ταυτιζόμαστε με την επιθυμία των κατοίκων μας και διαμαρτυρόμαστε εντόνως, είμαστε κάθετα αντίθετοι με κάθε σχετική ενέργεια απομάκρυνσης των γραφικών αμαξιδίων, που όλοι μεγαλώσαμε με αυτά. 

Η έκκλησή μας προς κάθε αρμόδιο Φορέα ή Υπηρεσία είναι να ανακληθεί κάθε απόφαση και να παραμείνουν τα ιππήλατα αμαξίδια ως έχουν. Φυσικά η ύπαρξή τους επισύρει και ευθύνες, ως προς τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας έναντι των πεζών επί των οδών.

Αυτό επιβαρύνει αποκλειστικά τους οδηγούς των ιππήλατων αμαξιδίων, έχοντας την προσοχή τους στραμμένη προς τους διερχόμενους πεζούς και ιδιαίτερα των παιδιών. Ως Τοπικό Συμβούλιο και με τις αρμοδιότητες που μας αναλογούν θα πράξομε τα δέοντα έτσι ώστε να παραμείνουν στη θέση τους
τα ιππήλατα αμαξίδια και να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους όπως τα γνωρίσαμε έτσι θα τα αφήσομε και στις επόμενες γενναίες.

Παρακαλώ όλα τα Μέλη του σώματος του Συμβουλίου να τοποθετηθούν επί το προκειμένου θέματος.

Τελικά το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα πως:

«Συμφωνούμε απόλυτα με την εισήγηση της προέδρου και την διαβιβάζουμε σε κάθε
αρμόδια Υπηρεσία και Φορέα με την επιθυμία να λυθεί το συντομότερο δυνατόν και να παραμείνουν
στην θέση τους τα παραδοσιακά ιππήλατα αμαξίδια».

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.