Περίεργος τύπος κυκλοφορεί και παρενοχλεί ανενόχλητος στην Κάρυστο κι εμείς κυνηγάμε τις άμαξες; Αναζητούμε την επόμενη Μυρτώ;

Πέρυσι είχα ενημερωθεί για έναν τύπο ο οποίος φερόταν να είχε αποφυλακιστεί όντας καταδικασμένος για παιδεραστία. Δε γνωρίζω αν αλήθευε, ωστόσο είχα ενημερώσει τα παιδιά μου να τον αποφεύγουν. Τη μια φορά που έτυχε να καθίσει δίπλα μου σε ένα παγκάκι, χτυπούσε το πόδι του, κουνιόταν μπρος-πίσω, μιλούσε μόνος του μέχρι που σηκώθηκε κι έφυγε αλλά αποδεικνύοντας πως κάτι δεν πάει καλά.

Του Στρατή Μαζίδη

Σήμερα το πρωί λοιπόν διαβάζω στο sofiascomments.com την είδηση ότι:

Έμαθα ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχουν πολλά κρούσματα παρενόχλησης κοριτσιών από κάποιον μεσήλικα. Πολλοί γονείς κατέφυγαν στην Αστυνομία αλλά για να τον μαζέψουν θα πρέπει να γίνει καταγγελία. Δεν ξέρω αν έχει κάνει κάποιος μέχρι τώρα αλλά μέχρι να μάθουμε ότι τον μάζεψαν, τα μικρά και τα μεγαλύτερα κορίτσια καλό θα ήταν προληπτικά να μην κυκλοφορούν μόνες τους, να αποφεύγουν τα μοναχικά και σκοτεινά μέρη και να έχουν τον νου τους γενικότερα.

Το κράτησα στην άκρη σκεπτόμενος περυσινές φήμες που άκουγα, μέχρι που στη συνέχεια η κ. Κόλλια επανήλθε με περισσότερες πληροφορίες στο sofiascomments.com:

Δεν πρόλαβα να ανεβάσω την προειδοποίηση για τον τύπο και τα μηνύματα έφτασαν αμέσως ενημερώνοντας ότι είναι γνωστός εδώ και καιρό, είχε δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή που έμενε  μιας και κυκλοφορούσε από γυμνός μέχρι που αυνανιζόταν δημοσίως παρενοχλόντας και γυναίκες. Άλλαξε κατοικία λοιπόν και συνεχίζει το έργο του με μικρότερες ηλικίες από ότι φαίνεται. Τον φώναξαν στην Αστυνομία και τους είπε ότι δεν θα το ξανά κάνει και ...τώρα ...τον πίστεψαν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι διαταραγμένοι και δεν ξέρω πως είναι δυνατόν να τον πιστέψεις. Μου έστειλαν και φωτογραφία αλλά δεσμεύομαι από τον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, αλλιώς θα τον έδειχνα. Με εξόργισε το σημείο του ότι οι εργοδότες του το ξέρουν αυτό το πράγμα και τον κρατάνε αντί να τον κάνουν πακέτο για την πατρίδα του.

Εδώ κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά έως σοβαρότατα. Άρχισα από την πλευρά μου να ψάχνω, να ρωτώ και να προσπαθώ να βγάλω άκρη.

Από όσα λοιπόν έμαθα και μεταφέρω με επιφύλαξη, ο άνθρωπος αυτός κατάγεται από κοντινή μεσογειακή χώρα, είναι γύρω στα 45 με 50, διαμένει σε κεντρικό σημείο κι απασχολείται στα γνωστά έργα. Είναι σκουρόχρωμος στο δέρμα, τα μαλλιά του μπροστά είναι αραία, είναι καστανό σκούρο χρώμα, φορά πορτοκαλί μπλούζα και παντελόνι παραλλαγής. Από ό,τι έμαθα > αυνανίζεται δημοσίως, βγαίνει γυμνός, μιλάει αισχρά σε γυναίκες, τις ακολουθεί ενώ εσχάτως έβαλε στο στόχαστρο μικρότερες ηλικίες. Επίσης λέγεται πως μια φορά παραλίγο η παραβατική συμπεριφορά του να ανέβει ακόμη ένα επίπεδο.

Σε μια προσπάθεια να μάθω που εμφανίζεται αυτός ο άνθρωπος και που "χτυπά", η απάντηση ήταν «παντού». Πάντως όταν μου το έδειξαν, έσπευσα να ενημερώσω πάλι τα παιδιά μου τα οποία πρέπει να κυκλοφορούν με νοοτροπία μυστικού πράκτορα.

Η Αστυνομία, αναφέρει το sofiacomments, πως ζητά καταγγελία. Από την άλλη πολλοί γνωρίζουν, αλλά είτε δε μιλούν είτε δεν καταγγέλλουν. Αναρωτιέμαι όμως τι θα συμβεί αν πχ μια κοπέλα κάνει το μπάνιο της μόνη ένα απογευματόβραδο, δει από πάνω της αυτόν τον άνθρωπο;

Οι συστάσεις είναι φανερό πως δεν αρκούν. Κι όλα αυτά σε μια εποχή όπου κυνηγάμε τους αμαξάδες και ζητάμε από τα ποδήλατα στην προκυμαία να είναι ασφαλισμένα για αστική ευθύνη, ενώ στην κυριολεξία κινδυνεύουμε να μας π...δήσουν.

Φαίνεται ότι υπάρχουν άνθρωποι στην πόλη οι οποίοι ανησυχούν και φοβούνται αυτό που ο καθένας μπορεί να φανταστεί. Η Κάρυστος είναι ένας τόπος ήρεμος, ειρηνικός και ανέκαθεν φιλικός για τα παιδιά. Είναι ο ιδανικός τόπος για μια οικογένεια. Η Αστυνομία καλείται να προλάβει, παρά να χρειαστεί να καταστείλει. Δεύτερη Μυρτώ δεν πρέπει να υπάρξει.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.