Το τέλος των ποδηλάτων στην προκυμαία και αντίστοιχη χαραμάδα για τις άμαξες; Προσέξτε τι απεφάνθη ο ΟΛΝΕ

ikarystos.gr - Ο ΟΛΝΕ με τις αποφάσεις 135 και 136 την Παρασκευή ενέκρινε την κυκλοφορία ιππήλατων αμαξών και ποδηλάτων στην προκυμαία της Καρύστου αλλά έθεσε θέμα ασφάλισης περί αστικής ευθύνης.

Ας δούμε τα συγκεκριμένα αποσπάσματα:

Απόφαση 135 - ολόκληρη εδώ

Εγκρίνει την «ελεύθερη διακίνηση των ιππήλατων οχημάτων από την αφετηρία, όπως ορίζεται με την επικαιροποιημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου με αριθμό 158/2018 και επί της διαγραμμισμένης διαδρομής όπως ορίζεται από την ειδική σήμανση (οριζόντια και κάθετη). Βασική προϋπόθεση είναι η ασφάλιση των ιππήλατων οχημάτων περί αστικής ευθύνης.» 

Αποφασίζει κατά πλειοψηφία μειοψηφούντος του κυρίου Γεωργίου Πάνου,ο οποίος συμφωνεί με την απόφαση αλλά επιθυμεί και τη σύμφωνη γνώμη του λιμεναρχείου.  

- - -

Απόφαση 136 - ολόκληρη εδώ

Aποφασίζει  κατά πλειοψηφία μειοψηφούντος του  κυρίου Γεωργίου Πάνου ,ο οποίος  συμφωνεί με την απόφαση αλλά επιθυμεί και τη σύμφωνη γνώμη του λιμεναρχείου. Εγκρίνει την «ελεύθερη διακίνηση των ποδηλάτων από την αφετηρία, όπως ορίζεται  με  την  επικαιροποιημένη απόφαση  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  Καρύστου  με  αριθμό  158/2018 και επί της διαγραμμισμένης διαδρομής όπως ορίζεται από την ειδική σήμανση  (οριζόντια και κάθετη).  

Βασική προϋπόθεση είναι η ασφάλιση των ποδηλάτων περί αστικής ευθύνης».

Εμείς εκτός της αναφοράς στο θέμα της ασφάλισης ιππήλατων αμαξών και ποδηλάτων (πόσοι έχουν ασφαλίσει το ποδήλατό τους;), κρατάμε και την παρατήρηση του μειοψηφούντος συμβούλου κ. Πάνου ο οποίος και για τις δύο περιπτώσεις ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του Λιμεναρχείου. Αυτή η παρατήρηση υπάρχει πλέον επίσημα καταγεγραμμένη και είναι πιθανό στο μέλλον να υποστηριχθεί από περισσότερους καθώς το "ποιος έχει την ευθύνη αν γίνει κάτι" απασχολεί αρκετούς αφού το νόημα της επισήμανσης δεν είναι άλλο από το να πάρει την ευθύνη το Λιμεναρχείο Καρύστου.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.