Σοβαρό ατύχημα με κτηνοτρόφο στο βουνό στην περιοχή των εργών των αιολικών - Τι συνέβη

Δυστυχώς σοβαρό ατύχημα έγινε σήμερα [χθες] το μεσημέρι στο βουνό μετά την συγκέντρωση μεταξύ των κτηνοτρόφων και εκπροσώπων της εταιρείας enel στην οποία παρεβρεθηκα και εγώ ως πρόεδρος του συλλόγου, με βασικό αίτημα των κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται στο βουνό, αίτημα που από καιρό έχει καταθέσει και ο σύλλογος μας. Προσωρινή παύση εργασιών... Το οποίο αίτημα υποστηρίζεται από ακόμα 27 φορείς του Δήμου Καρύστου που κατατέθηκε στο Δ.Σ. στις 28/3 και στο ψήφισμα που εκδόθηκε από την επιτροπή φορέων και πολιτών Νότιας Καρυστίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γιοκαλειο στις 20/5/18 το οποίο ψήφισμα υπογράφτηκε από όλους τους κτηνοτρόφους που παρεβρέθηκαν.

Ο κτηνοτρόφος φεύγοντας από την συγκέντρωση και πηγαινοντας στο κονάκι του η φοράδα τον έριξε κάτω γιατί τρόμαξε (πιθανολογείται ότι το ζώο τρόμαξε από διερχόμενα φορτηγά των εταιρειών ΑΠΕ που δραστηριοποιούνται στο βουνό). Τι άλλο πια πρέπει να γίνει για να αποφασίσουν οι υπεύθυνοι να διατάξουν παύση εργασιών; Έχει περισσότερη αξία η ανθρώπινη ζωή ή η βιασύνη να τελειώσουν τα έργα όπως να έχει με ότι κόστος και να είναι αυτό; Πώς μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο βουνό εκατοντάδες κτηνοτρόφοι με χιλιάδες ζώα που ανεβαίνουν κάθε καλοκαίρι για βοσκή στο ορεινό όγκο του όρους Όχη με αυτό το ατέλειωτο και επικίνδυνο εργοτάξιο. Να σημειώσουμε για άλλη μια φορά ότι δεν έγινε καμία διαβούλευση σε σχέση με τις άδειες εγκατάστασης των αιολικών σταθμών και δεν εξετάστηκαν ποτέ οι συνολικές επιπτώσεις όχι μόνο στο βουνό αλλά και στα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτο.

Ως εκ τούτου οι ευθύνες των υπευθύνων στην παρούσα κατάσταση απέναντι στους κτηνοτρόφους είναι μεγάλες και απαιτούν άμεσες λύσεις.

Ο κτηνοτρόφος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο της εταιρείας στο νοσοκομείο Καρύστου, έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Του ευχόμαστε περαστικά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου

Σφυριδης Ευάγγελος.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.