«Ράλυ Κάβο Ντόρο! Εντυπωσιακές διαδρομές και πλήθος κόσμου στις πλαγιές» - Θα μπορούσε;

Στα μέσα του Μάη ολοκληρώθηκε η 16η Ανάβαση Κύμης η οποία προσμετρά στο αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στα αντίστοιχα ρεπορτάζ βλέπει κανείς την ικανοποιητική προσέλευση του κόσμου και τις συμμετοχές που ήταν αρκετές.

Του Στρατή Μαζίδη

Κι αναρωτήθηκα... Γιατί να μην υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην Κάρυστο; Γιατί ο Δήμος να μην έχει ένα σχέδιο να διοργανώσει μερικούς θεσμούς, οι οποίοι θα διαφημίζουν την Κάρυστο ενώ θα φέρνουν κίνηση σε πιο νεκρές εποχές. Για ποιο λόγο να μη σχεδιαστεί πχ η δημιουργία μιας αυτοκινητιστικής λέσχης η οποία θα αναλάβει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έναν αγώνα στα επόμενα χρόνια; Άλλωστε αν κρίνουμε από τα γκάζια που ακούμε πολλά βράδια, η πόλη διαθέτει φίλους του σπορ. Ευκαιρία να το κάνουν πιο σωστά και με περισσότερη ασφάλεια.

Ένας σχεδιασμός με ειδικές διαδρομές που πίσω από τα αυτοκίνητα θα παρουσιάζεται όλη η ομορφιά της Νότιας Καρυστίας πίσω από ένα εύηχο "Ράλυ Κάβο Ντόρο". Θα ήταν παράλληλα ένα εγχείρημα που θα απαιτούσε τη συνεργασία πολλών φορέων και επαγγελματιών της πόλης. Θετική του εξέλιξη θα ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα και κατάκτηση όλων.

Το ερώτημα που τίθεται, είναι: θα πετύχαινε; Η απάντηση είναι, ναι. Με πείσμα, οργάνωση, σχεδιασμό, κινητοποίηση της πόλης και εθελοντές, το πιθανότερο είναι ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα κατόρθωνε να καθιερωθεί. Τίποτε άλλωστε δε γεννήθηκε εκ προοιμίου πετυχημένο στη ζωή. Αλλά και αν δεν πετύχαινε, θα άξιζε τον κόπο. 

Η τουριστική ανάπτυξη για την οποία γράφουμε τόσο καιρό, το "μια άλλη στρατηγική για την Κάρυστο" πρέπει να το πάμε σε ένα άλλο επίπεδο πέρα από τις διαπιστώσεις. Σύντομα θα επανέλθουμε και με άλλες ιδέες. Η αρχή έγινε από το ράλυ διότι για μεγάλη περίοδο τα έζησα από κόντα και είδα πόσο κόσμο μπορούν να προσελκύσουν. Είναι βέβαιο ότι η πόλη διαθέτει κόσμο που θα έχει εξ ίσου αξιόλογες ιδέες - προτάσεις που θα μας βγάλουν από το γκρί της καθημερινότητας. Που θα φέρουν ευκαιρίες όχι για λίγο και για λίγους αλλά για πολλά χρόνια για περισσότερους.


* φωτο από newsbeast.gr (16η Ανάβαση Κύμης)

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.