Η κίνηση που θα σήκωνε πολλά μποφόρ στον Κάβο Ντόρο

Η τοπική κοινωνία της Νότιας Καρυστίας, έστω και πάρα πολύ αργά, φαίνεται ότι αρχίζει και κινειτοποιείται όσον αφορά την εξάπλωση των αιολικών πάρκων στην περιοχή. Η παρεμπόδιση του ΕΙΡΗΝΗ Κ. να δέσει στο λιμάνι της Καρύστου, οι πληροφορίες για συμπλοκές στον Καφηρέα, η απαγόρευση άντλησης νερού από τις υδροφόρες αρχίζουν να συνθέτουν ένα παζλ μιας χύτρας που αρχίζει σιγά σιγά να σφυρίζει.

Του Στρατή Μαζίδη

Ήδη η εταιρεία των αιολικών προσπαθεί να προσεγγίσει τους Αγροτοκτηνοτρόφους. Αυτό αποτελεί δείγμα φόβου. Πολλοί υποστηρίζουν ότι αν δε γίνει η Κάρυστος η νέα Κερατέα, δε θα υπάρξει αντιμετώπιση του προβλήματος και ανάσχεση της καταστροφής της Οχης.

Οι ακτιβιστικές ενέργειες ενός των νομίμων ορίων σίγουρα είναι απαραίτητες ειδικά όταν κάποιος βρίσκεται σε θέση άμυνας. Ωστόσο το δημοκρατικό πολίτευμα παρέχει, ακόμη, κι άλλες δυνατότητες.

Είτε γίνουν στην ώρα τους το Μάιο του 2019 είτε το φθινόπωρο του 2019, οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν. Όλοι πλέον γνωρίζουν τι μπορεί (ή δεν μπορεί) να περιμένει κανείς και από ποιον.

Σκεφθείτε λοιπόν μια εκδοχή όπου όλοι όσοι ανησυχούν, κτηνοτρόφοι, αγρότες, κάτοικοι, ιδιοκτήτες που βλέπουν να έχει πραγματοποιηθεί εισβολή στην ιδιοκτησία τους, επαγγελματίες του τουρισμού και λοιποί φορείς, όχι μόνο στην Κάρυστο αλλά ολόκληρη τη Νότια Καρυστία αποφασίσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να παραμερίσουν τυχόν επιμέρους διαφορές και να κατέβουν μαζί στις εκλογές με μια φρέσκια πρόταση απέναντι στη μετατροπή της περιοχής σήμερα σε μπαταρία - αύριο σε νεκροταφείο ανεμογεννητριών και με ατζέντα μιας άλλης ανάπτυξης που πραγματικά αξίζει η Κάρυστος κι είναι ακόμη εφαρμόσιμη.

Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά. Όλοι μαζί όμως;

Κάτι τέτοιο θα σήκωνε πολλά μποφόρ στον Κάβο Ντόρο. Τόσα ώστε να μην μπορούν να γυρίσουν οι έλικες, που ούτως ή άλλως είναι εκ κατασκευής ντελικάτες. Η συγκυρία πάντως για κάτι τέτοιο είναι λουκούμι.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.