Η ΕΡΤ1 στην Οχη - Τι συμβαίνει αυτήν την εποχή στο βουνό και αποκαλύπτουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι

Σήμερα [χθες] συνεργείο της ΕΡΤ1 μαζί με μέλη του ΣΠΠΕΝΚ, εκπροσώπους του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Καρύστου και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Νότιας Καρυστίας ήταν όλη τη μέρα στην Όχη για ρεπορτάζ σχετικά με τις επιπτώσεις των εργασιών ΑΠΕ πάνω στο φυσικό τοπίο του βουνού (πλήρης υποβάθμιση) στην διατροφή και στην υγεία των κοπαδιών της περιοχής όπως και σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων του βουνού.

Σύμφωνα λοιπόν με μαρτυρίες κτηνοτρόφων συμβαίνουν τα εξής παρακάτω:

> Η παιπάλη (ψιλή σκόνη) που σκεπάζει τα πάντα στην περιοχή έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της φυσικής διατροφής των ζώων, τα οποία τρώνε το σκονισμένο χορτάρι και αρρωσταίνουν.

> Ο θόρυβος από τους σπαστήρες στην Όχη που μετατρέπουν τα βράχια σε ψιλό υλικό για τη διάστρωση των νεων δρόμων, δημιουργεί μόνιμο άγχος στα κοπάδια με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η αναπαραγωγική τους ικανότητα.

> Αυτή η πολύ ψιλή σκόνη εισέρχεται επισης στους πνεύμονες ανθρώπων και ζώων με αποτέλεσμα αναπνευστικά προβλήματα.

Συνεχίζω με κάποια δικά μου συμπεράσματα σαν Πολιτικός Μηχανικος:

- Η ψιλή αυτή σκόνη που σκεπάζει τεράστιες περιοχής της Όχης αφού γίνονται έργα σε πολλά διαφορετικά σημεία είναι φυσικό αποτέλεσμα των χωματουργικών έργων, της συνεχους χρήσης δυναμιτη και του ακατάλληλου υλικού που διαστρώνεται στους δρόμους λόγω ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ.
Αντί να αγοράζουν οι εταιρίες από νόμιμο λατομείο αδρανών καταλληλο αμμοχάλικο το λεγόμενο 3Α, σπάνε τους βράχους της Όχης και με αυτό το ακατάλληλο υλικό επιστρώνονται οι νέοι δρόμοι.

Επισημαίνω ότι δεν υπάρχει καμμία επίβλεψη από Δημόσιο Φορέα των τεχνικών εργασιών αυτών των εταιριών με λίγα λόγια επαφίεται στο φιλότιμο τους η τήρηση των τεχνικών κανόνων στις κατασκευές τους.

Προς το παρόν το σίγουρο είναι ότι καταστρέφεται η Όχη και η ελευθερη βιολογική κτηνοτροφία της περιοχής.

Αύριο θα συνεχιστεί η περιοδεία του συνεργείου της ΕΡΤ1 με επίσκεψη στο άλλο κολαστήριο της περιοχής, στους Στουπαίους.

Με την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ θα υπάρξει Δελτίο Τύπου του Συλλόγου μας.

Εύχομαι Καλή Δύναμη στους συναγωνιστές μας που δίνουν αυτόν τον δύσκολο και ψυχοφθόρο αγώνα ενημέρωσης μέσα στον τόπο μαρτυρίου της Όχης.

Βίκυ Βαρελά

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.