Σε κατάσταση συναγερμού οι φορείς της Καρύστου - Γιατί ο χρόνος είναι με το μέρος τους

φωτο Δημήτρης Βερούχης facebook
Βράδυ Κυριακής. Τα πλοία ΕΙΡΗΝΗ Κ και ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ βρίσκονται στο λιμάνι του Λαυρίου μετά την απροσδόκητη για πολλούς αντίδραση πολλών Καρυστινών να εμποδίσουν την άφιξη του πρώτου καραβιού πριν λίγες ημέρες.

Του Στρατή Μαζίδη

Οι εικόνες της μεταμόρφωσης της Οχης και τα όσα κυκλοφορούν γύρω από διάφορα συμβάντα στον Κάβο Ντόρο (εισβολή σε ιδιοκτησίες και συμπλοκές) φαίνεται ότι εξάντλησαν τα όρια της ανοχής της τοπικής κοινωνίας. Καμιά φορά στη ζωή οι προειδοποιήσεις δεν είναι αρκετές αν δε διαπιστώσεις στην πράξη ορισμένα πράγματα.

Η Κάρυστος δεν είναι απλά αδικημένη, είναι πάρα πολύ αδικημένη. Όσο δεν πάει άλλο. Φυσικά φέρει μια ευθύνη, αλλά δεν είναι της στιγμής.

Επί του παρόντος οι φορείς της Καρύστου βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και ως τώρα έχουν αποδειχθεί στην πράξη ιδιαίτερα ώριμοι αξιολογώντας τις πληροφορίες και πετυχαίνοντας να αιφνιδιάσουν όσους θεωρούν ότι «οι Καρυστινοί δε θα κάνουν τίποτε».

Η ενημέρωση που είχαν οι περισσότεροι ήταν ότι το ένα εκ των δύο πλοίων θα επιχειρήσει να προσεγγίσει ξανά σε λίγες ώρες. Δεδομένου όμως ότι τώρα είναι γνωστό πως θα υπάρξει ισχυρό μπλόκο στο λιμάνι και με την κακοκαιρία σε εξέλιξη, ίσως οι σχεδιασμοί να πάνε ένα 24ωρο πιο πίσω αλλά το marinetraffic που απεικονίζει το στίγμα μέσω του AIS, παρέχει ζωντανή εικόνα του που είναι τι. Φυσικά οι φορείς δεν μπορούν να αναλάβουν τέτοιο ρίσκο και για αυτό καλούν τον κόσμο να είναι ξανά από απόψε σε επιφυλακή.

Η Κάρυστος όμως στον αγώνα της να σταθεί και πάλι όρθια για να διεκδικήσει αυτό που της αξίζει, έχει και το χρόνο με το μέρος της. Πλέον δεν είναι χειμώνας. Η πόλη δεν είναι άδεια. Είμαστε στον τελευταίο μήνα της άνοιξης με θερμοκρασίες καλοκαιριού, αρχίζουν τα πήγαινε-έλα των εκδρομέων, των μονίμων παραθεριστών και περισσότερων Καρυστινών που ζουν στην Αθήνα. Συνεπώς δεν είναι ό,τι καλύτερο είτε μιλάμε για τις εταιρείες είτε για τα σώματα ασφαλείας να δημιουργηθούν σκηνικά στο λιμάνι της Καρύστου και στην πόλη γενικά παρουσία αρκετού κόσμου και χιλιάδων ματιών. Ούτε όμως και σε πολιτικό επίπεδο εξυπηρετεί αν θυμηθούμε τα γεγονότα της Κερατέας.

Οι φορείς της Καρύστου διαθέτουν μια ποικιλία νομίμων δράσεων που σε συνδυασμό με το γεωγραφικό σκηνικό μάλλον τους δίνει έναν πρόσθετο χρήσιμο πόντο. Χρειάζονται όμως όπως έχουμε ξαναπεί τρία πράγματα. Το πρώτο να είναι ενωμένοι, το δεύτερο να προστεθούν κι άλλοι δίπλα τους, να μετουσιωθούν οι εκατοντάδες υπογραφές σε φυσική παρουσία και το τρίτο να διαφυλάξουν τον αγώνα τους μη παρασυρόμενοι από σειρήνες.

Άν «η Ρωσία έχει δύο στρατηγούς που μπορεί να εμπιστεύεται: Τους στρατηγούς Ιανουάριο και Φεβρουάριο» όπως είχε πει ο Τσάρος Νικόλαος ο Α, τότε η Κάρυστος έχει τουλάχιστον τρεις, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ώστε να δώσει στον αγώνα της μεγαλύτερες διάστασης προβολής στην κοινή γνώμη. Πείθοντας για το δίκιο της, θα έχει κάνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα μιας και οι μάχες κερδίζονται στη ζωή.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.