Η καταστροφή του Κάβο Ντόρο για το κυριολεκτικό τίποτα!

Tο απαράδεκτο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) της αξέχαστης υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη, επέτρεψε την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, ακόμα και σε απόσταση αναπνοής απο παραδοσιακούς οικισμούς!


Αυτό έχει σα συνέπεια την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και της Καρυστίας και κυρίως του Καφηρέα, ο οποίος έχει ήδη 190% (!!!) ΥΠΕΡΒΑΣΗ του επιτρεπόμενου οριού εγκατάστασης ανεμογεννητριών! Δηλαδή κοινώς ΠΗΞΑΜΕ! Θα πρέπει εδώ να πω "άχρηστων ανεμογεννητριών", αφού αποδίδουν ΑΣΤΑΘΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και μόνο στο 1/10 της ονομαστικής ισχύος (γιατί απλά ... δεν φυσάει σταθερά και γιατί δεν λειτουργούν κάτω από 3 και πάνω από 8 μποφόρ). 

Επίσης το ρεύμα που παράγεται ΔΕΝ καταλήγει προς χρήση στην περιοχή από την οποία παράγεται (σημ.: στην Καρυστία εχουμε συνεχώς διακοπές ρευματος), αλλά μεταφέρεται σε κεντρικούς υποσταθμούς και μετά γίνεται διανομή, όπως το υπόλοιπο ρεύμα, απο θερμικούς σταθμούς. 

Δηλαδή: όσο πιο πολλά αιολικά μπαίνουν σε ένα δίκτυο τόσο πιο πολύ αναγκάζουν την συμβατική ηλεκτροπαραγωγή να λειτουργεί! Αρα αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ! 

Με το να καταστρέφεις την βιοποικιλότητα ενός παρθένου τόπου με απειρες δυνατότητες εναλλακτικου τουρισμού μετατρέποντας τον σε ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ, δεν πλήττεις ΜΟΝΟ τον τομέα του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, αλλά και την ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, τη ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ και πολλά αλλα παραδοσιακά επαγγελματα. 

Και να μην ξεχνάμε βεβαίως και άλλες ΑΜΕΣΕΣ και τις ΕΜΜΕΣΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, όπως π.χ. άνοδος της θερμοκρασίας γύρω από την ανεμογεννήτρια (άρα ξηρασία), αυξημένη ακτινοβολία, θόρυβος-υπόηχοι από τα τεράστια αιολικά πάρκα που θα βρίσκονται στα 500μ απόσταση απο τα χωριά, κίνδυνος θανάτωσης σπάνιων αρπακτικών πουλιών (όπως π.χ. ο Σπιζαετός), καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας γενικότερα, κατολισθήσεις, διάβρωση του εδάφους, καταστροφή των πηγών, αυξημένος κίνδυνος ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ από τους μελλοντικά δεκάδες κακοσυντηρημένους πυλώνες υψηλής τάσης (τους οποίους θα συντηρεί η ΔΕΗ!), κίνδυνος πυρκαγιάς από ανεμογεννήτριες που αυτοαναφλέγονται (για τη λειτουργία τους χρησιμοποιούνται λιπαντικά, δηλ. ορυκτέλαια τα οποία μπαίνουν στο κιβώτιο ταχυτήτων), μείωση της αξίας της γης και άλλα πολλά. 

Για την δημιουργία Αιολικών Πάρκων στην Καρυστία θα χρειαστούν χιλιόμετρα νέας οδοποιίας, υποσταθμοί, 23 χιλιόμετρα εναέρια καλώδια πάνω από την Οχη, χιλιάδες κυβικά τσιμέντου για τις βάσεις, σκυροδέμα κλπ. Και όταν παλιώσουν οι ανεμογεννήτριες (μετά από περίπου 20 χρόνια), τότε τι; Δεν ακούγονται και πολύ "πράσινα" όλα αυτά... 

Οι εταιρείες Αιολικής Ενέργειας και οι τοπικοί "άρχοντες" μας πουλάνε όλο αυτό το σενάριο για "πράσινη ενέργεια" και ΔΗΘΕΝ ανάπτυξη, που στην πραγματικότητα όμως είναι μια μεγάλη ΑΠΑΤΗ που την πληρώνουμε ακριβα απο ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ για να πλουτίσουν λίγοι και μάλλον πιο έξυπνοι (σημ.: από την τοπική κοινωνία επωφελούνται μόνο λίγες κατηγορίες επαγγελματιών και αυτοί ΜΟΝΟ κατα τη διάρκεια της κατασκευής - π.χ. μπετατζίδες, χωματουργοί, σεκιουριτάδες κ.α.). 

Και γιατί από την τσέπη μας; 

Γιατί τα αιολικά πάρκα επιδοτούνται (α) μέσω του ΕΤΜΕΑΡ (δες την επόμενη φορά το λογαριασμό της ΔΕΗ) και (β) με το 40% του κόστους του έργου! 

Οποιος τώρα επιθυμεί να του κάνω και μια ανάλυση για το τι συμβαίνει στην ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ και κυρίως στη Γερμανία η οποία ηλεκτροδοτείται από αέριο, λιθάνθρακα, λιγνίτη και πυρηνικά και έχει και πολλές ΑΠΕ, αλλά και πολύ ακριβότερο ρεύμα, ας μου στείλει μήνυμα, για να μην σας κουράσω εδώ! Α ναι, το ξέχασα, η Γερμανία ΕΞΑΓΕΙ το 80% των μηχανημάτων ΑΠΕ που παράγει! Που στέλνει π.χ. η γερμανική εταιρεία ENERCON τα μηχανήματά της; Στα τεράστια Αιολικά Πάρκα του Καβοντόρο της ΕΝΕΛ!

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.