SOS για το Διπόματο - Περικυκλώνεται με δεκάδες ανεμογεννήτριες ο Ευαγγελισμός


«Στην περιοχή Ευαγγελισμού-Κομήτου θα συντελεστεί σύντομα μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές του Καβοντόρο»  σημειώνει σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο η κ. Κατερίνα Αποστολάτου.

Στην ανάρτησή της μεταξύ άλλων σημειώνει:
 
Μόλις πριν μία πενταετία, το 2013, ο Δήμος Καρύστου με την υπ' αριθ. 20/2013 απόφασή του αναγνώρισε ως μία από τις σημαντικότερες περιοχές φυσικού κάλλους της Καρυστίας το ΔΙΠΟΤΑΜΟ ΚΟΜΗΤΟΥ κάνοντας αναφορά σε αυτόν μαζί με το Φαράγγι του Δημοσάρη και τον Καστανόλογγο. Από τότε μέχρι σήμερα πολλά άλλαξαν και ακόμα και οι καβοντορίτικες κατσίκες με τα ορθά, στριφτά κέρατα γνωρίζουν το γιατί. 

Μια από τις εταιρείες που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον όλεθρο που έρχεται είναι η RF Energy. Το Αιολικό Πάρκο ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΙΙ (18 ΜW) θα βρίσκεται επαφή με ένα τμήμα του ποταμού που ξεπηδά ανάμεσα στα όρη Μηλιά (1021μ) και Κερασιά (1226μ) και περνά από το κατάφυτο Κόμητο για να εκβάλλει μετά από αρκετά χιλιόμετρα πανέμορφης βλάστησης στη γνωστή, σε πολλούς τουρίστες από καλοκαιρινές εκδρομές με κα:ικια, παραλία του Διπόταμου. Το συγκεκριμένο σημείο εντάσσεται στον κατάλογο μικρών νησιωτικών υγροτόπων που προστατεύονται (κωδ. Υ242ΕUB054, ΦΕΚ 229ΑΑΠ/19.06.2012). Υπο καθεστώς προστασίας βρίσκεται και η εκβολή του ποταμού που κατεβαίνει από το χωριό Αντιά σε πολύ μικρή απόσταση από το Διπόταμο (κωδ. Υ242ΕUB055). 

Η θέση Διπόταμος θα χρησιμοποιηθεί, κατά τα λεγόμενα της RF Energy, ως σημείο ΠΡΟΣΑΙΓΙΑΛΩΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ με κατασκευή υποσταθμού, γραμμές σύνδεσης και άλλων συνοδών έργων. Θα έρθει και αυτό το "έργο πράσινης ανάπτυξης" να συμβάλλει στην κυριολεξία στην περικύκλωση του χωριού Ευαγγελισμός από δεκάδες ανεμογεννήτριες ύψους 100μ, βάζοντας ταφόπλακα σε όλα τα μελλοντικά σχέδια ήπιου, εναλλακτικού τουρισμού, δημιουργώντας πλέον ξεκάθαρα μια ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ!

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.