Πυκνώνουν τα σύννεφα στον Κάβο Ντόρο - Διαμαρτυρία για απόλυση αρχαιολόγου που εργαζόταν στα αιολικά πάρκα

Διαμαρτυρόμαστε για την απόλυση της συναδέλφισσας αρχαιολόγου Ν.Χ. που της κοινοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μάρτη 2018 από την εταιρία Cantreva. Η συναδέλφισσα είχε προσληφθεί για την αρχαιολογική επίβλεψη των εργασιών του έργου.

Η απόλυση αυτή είναι άδικη καθώς στη θέση όπου εργάζεται η συναδέλφισσα πρόκειται να πραγματοποιηθούν και άλλες εργασίες, όπως επίσης και σε μια σειρά άλλες θέσεις στο έργο (τόσο στην ευθύνη της εταιρίας Cantreva όσο και άλλων εταιριών), που απαιτούν την επίβλεψη αρχαιολόγου.

Η απόλυση αυτή είναι εκδικητική καθώς η συναδέλφισσα δε δέχθηκε να εργαστεί περισσότερο από 1 ώρα, πέρα από το 8ωρο, που προβλέπει η σύμβασή της. Είναι εκδικητική γιατί στρέφεται ενάντια στη συναδέλφισσα που μαζί με άλλους εργαζόμενους πρωτοστάτησε το προηγούμενο διάστημα στην προσπάθεια για την τήρηση του ωραρίου.

Η απόλυση αυτή οδηγεί τόσο στην εντατικοποίηση της εργασίας των υπόλοιπων αρχαιολόγων όσο και στην ελλειπή επίβλεψη του έργου. Δείχνει ότι η εργασία αντιμετωπίζεται ως κόστος.

Υπενθυμίζουμε πως η τακτική του ελάχιστου κόστους δεν αφορά μόνο την περίπτωση της συναδέλφισσας ή μόνο την ειδικότητα των αρχαιολόγων στο έργο. Είναι χαρακτηριστικοί οι μισθοί των 20€ για τους εργάτες, οι απλήρωτες υπερωρίες των μηχανικών, οι διάφορες εργασιακές σχέσεις που υπάρχουν συνολικά στο έργο.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η εταιρία ENEL, στην οποία ανήκει το έργο και μισθώνει τα διάφορα τμήματά του στις υπόλοιπες εταιρίες, ισχυρίζεται πως πρόκειται για την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στη χώρα. Εμείς που εργαζόμαστε στην κατασκευή αυτού του έργου δε δικαιούμαστε να αμειβόμαστε αξιοπρεπώς, να εργαζόμαστε χωρίς να είμαστε συνεχώς υπό το φόβο της απόλυσης;

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας στο έργο!

Οι εργαζόμενοι αρχαιολόγοι στα έργα κατασκευής των αιολικών πάρκων της Νότιας Καρυστίας

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.