Τι αποφάσισε ο Δήμος Καρύστου για τα αιολικά πάρκα - Τι έχει ανέβει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση σχετικά με τη "Συζήτηση πρότασης Φορέων του Δήμου σχετικά με το θέμα των Ανεμογεννητριών". Το ikarystos.gr παραθέτει αρχικά το αποφασιστικό τμήμα:

Επικαιροποιούμε την με αρ. 434/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρύστου όπως ήδη έχει επικαιροποιηθεί με την με αρ. 71/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Από το Ψήφισμα που κατατέθηκε από τους Φορείς του Δήμου Καρύστου στηρίζουμε τα παρακάτω:

Η μεγάλης κλίμακας καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος του όρους ΟΧΗ και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καρύστου και οι συνέπειες που θα υπάρξουν εξαιτίας της άναρχης  εγκατάστασης των νέων αιολικών σταθμών και των συνοδών έργων έχουν αρχίσει να διαφαίνονται εντονότατα.

Πλήττεται η κοινωνία, η υγεία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η εν γένει οικονομία του τόπου μας και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Ζητάμε να επιλυθούν τα κάτωθι:

1. Επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος της περιοχής μας, με νομοθετική ρύθμιση.

2. Συνολική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων μετά από εκπόνηση της υδρογεωλογικής μελέτης, όλων των αδειοδοτημένων και αδειοδοτούμενων (σύνολο 77) αιολικών σταθμών του Δήμου Καρύστου, στα πλαίσια της φέρουσας ικανότητας της περιοχής και της μη περαιτέρω υποβάθμισής της.

3. Ουσιαστική ελάφρυνση των χρεώσεων στα τιμολόγια ρεύματος όλων των περιοχών του Δήμου Καρύστου, όπως άλλωστε εφαρμόζεται σε αντίστοιχα επιβαρυμένες από ενεργειακά έργα περιοχές της χώρας μας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και κατάργηση του τέλους υπέρ ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

4. Αύξηση στο 5% του ανταποδοτικού τέλους υπέρ Δήμου Καρύστου και δωρεάν δημοτικός φωτισμός.

5. Υπογειοποίηση όλων των υφιστάμενων και τυχόν νέων δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

6. Χαρακτηρισμός του Καστανόλογγου ως Μνημείο της Φύσης και καμία δυσμενή επέμβαση σε αυτόν.

7. Αποκατάσταση των επεμβάσεων που έχουν ήδη γίνει επί του φυσικού περιβάλλοντος και προπάντων των επιχωματώσεων στα ρέματα. 

8. Ειδικό αναπτυξιακό νόμο που να πριμοδοτεί με προνομιακούς όρους την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Καρύστου.

Μετά την υλοποίηση των ανωτέρω, πραγματοποίηση επιτέλους της απαιτούμενης διαβούλευσης πολιτών, φορέων, δημοτικής αρχής και ειδικών επιστημόνων για τον εκ νέου χωροταξικό σχεδιασμό των εν λόγω έργων.

Το παρόν ψήφισμα να παραδοθεί από αντιπροσωπία του Δήμου και των Φορέων στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στον αναπληρωτή του και να κοινοποιηθεί: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, στους Έλληνες Βουλευτές, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε όλους τους Περιφερειάρχες της Ελληνικής Επικράτειας, σε όλες τις αρμόδιες εμπλεκόμενες με τα ανωτέρω υπηρεσίες και φορείς, καθώς και στην ΕΕ για το περιβάλλον και στο Ευρωκοινοβούλιο».


Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 89/2018.



Ακολουθεί όλη η απόφαση μαζί με το πρακτικό - πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση:

















Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.