Περίεργα σήματα από τον Καφηρέα - Αναφορές στο διαδίκτυο για εσκαφές σε ιδιωτική περιουσία και έκκληση για βοήθεια

Περίεργα μηνύματα φαίνεται ότι φθάνουν από τον Καφηρέα και τα υπό εξέλιξη έργα αιολικών πάρκων που ξεμπλοκάρισε το ΣτΕ. Σε αναρτήσεις διαβάζουμε πως μηχανήματα μπήκαν σε ιδιωτική περιουσία για εκσκαφές.

Στο μήνυμα υποστηρίζεται ότι η ιδιοκτήτρια των κτημάτων, η οποία κατοικεί στην Κάρυστο δεν είχε ιδέα για την εξέλιξη και πως όταν ενημερώθηκε, διαμαρτυρήθηκε αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν να προσκομίσει χαρτιά και τοπογραφικά ώστε να αποδείξει ότι τα κτήματα είναι δικά της. Στο ίδιο μήνυμα σημειώνεται πως «γίνεται ένας χαμός εκεί πίσω! Σκάβουν παντού! Σας παρακαλούμε μη μας αφήνετε».

Το μήνυμα εστάλη σε άνθρωπο που έχει αναπτύξει δράση στα πλαίσια του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νοτίου Καρυστίας και δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

«Γίνεται ένας χαμός εκεί πίσω», αυτό το εκεί πίσω είναι το κέντρο του ζητήματος. Ο Καφηρέας δε φαίνεται από την Κάρυστο. Σημειώναμε σε προγενέστερο κείμενό μας πως η πόλη, η Κάρυστος αποδέχθηκε την παρουσία και ανάπτυξη των αιολικών πάρκων στην περιοχή. Αν δεν την αποδεχόταν, δε θα υπήρχαν ανεμογεννήτριες στην περιοχή όπως δεν τοποθετήθηκαν αλλού. Κανείς δεν επρόκειτο να επενδύσει σε ένα μέρος όπου λαμβάνει ξεκάθαρα το μήνυμα πως είναι ανεπιθύμητος. Επιπλέον ένας παραθεριστής δεν αντιλαμβανόταν πέρυσι το καλοκαίρι ότι υπάρχει σημαντικό ανοικτό ζήτημα στην περιοχή με αρκετές προεκτάσεις.

Η πραγματικότητα είναι πως το προσωρινό πάγωμα των έργων το περασμένο καλοκαίρι έδινε το απαραίτητο χρόνο σε όλους όσους προβληματίζονται είτε αφορά το φυσικό πλούτο της περιοχής, είτε τα κτήματά τους, είτε το ευρύτερο μέλλον της Νότιας Καρυστίας να ανασυνταχθούν, να αναδιοργανωθούν και να σχεδιάσουν το πως και με ποιους θα πορευθούν. Κάτι τέτοιο δε συνέβη. Αντίθετα πέρασε η εικόνα ότι βρίσκονται κάποιοι λίγοι μπροστά και το κυνηγούν μόνοι τους. Οι εκατοντάδες υπογραφές του που συγκεντρώθηκαν δεν έλαβαν ζωντανή μορφή σε μια συγκέντρωση, δεν έγιναν πρωτοσέλιδα και θέμα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ.

Είναι απορίας άξιον πως μπορεί να αλλάξει κάτι μέσα σε λίγα 24ωρα σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας και υπό το καθεστώς της αφόρητης πίεσης των συνθηκών, διότι αυτό συνιστά η είσοδος σε ιδιωτική περιουσία και πραγματοποίηση έργων, εφόσον αληθεύει.

Του Σ.Χ.Μ.
"Η Κάρυστος"

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.