Ανισόπεδος Κόμβος λύνει το πρόβλημα πρόσβασης στο λιμάνι της Ραφήνας

Ένας νέος ανισόπεδος κόμβος υπόσχεται να λύσει το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται καθημερινά, κάθε καλοκαιρινή περίοδο το Λιμάνι της Ραφήνας. Όπως γράφει ο Νίκος Καραγιάννης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com, αυτή την εποχή προετοιμάζεται η δημοπράτηση για τη δημιουργία ενός ανισόπεδου κόμβου στην συμβολή της Λεωφόρου Μαραθώνος με την οδό Αρτέμιδος και που οδηγεί τελικά στο λιμάνι της Ραφήνας.

Το κόστος του έργου έχει προϋπολιστεί σε περίπου 7εκατ.ευρώ και η δημοπράτηση του αναμένεται σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υποδομών που είναι και ο Φορέας Υλοποίησης μέχρι το καλοκαίρι. Τα έργα θα διαρκέσουν 12 μήνες και εφόσον έχει υπάρξει ανάδοχος μέχρι τις αρχές του 2019, τότε ο νέος Κόμβος θα είναι έτοιμος για την καλοκαιρινή περίοδο του 2020.

Με τη λειτουργία του, υπόσχεται να αποσυμφορήσει το κυκλοφοριακό έμφραγμα που δημιουργείται κάθε καλοκαίρι λόγω των πολλών ακτοπλοϊκών δρομολογίων με των χιλιάδων οχημάτων που έχουν ως τελικό προορισμό τη Ραφήνα και παράλληλα να εξυπηρετεί την τοπική κίνηση που «υποφέρει» λόγω της αυτής της αύξησης.
Παράλληλα με αυτό το έργο εξετάζεται και η διαπλάτυνση της οδου που οδηγεί στο λιμάνι για να μπορεί να υποδέχεται μεγαλύτερους φόρτους και την αναμενόμενη περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού. Πέρυσι το καλοκαίρι είχαν δημιουργηθεί αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς λόγω των πυκνών καθημερινών δρομολογίων (8 δρομολόγια σε διάστημα 90 λεπτών) που είχε ως αποτέλεσμα το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην ευρύτερη πόλη.

Ωστόσο, ένα άλλο ζήτημα που χρίζει λύσης είναι το θέμα της σταύθμεσης καθώς τα περισσότερα από τα χιλιάδες οχήματα που φτάνουν μέχρι το λιμάνι δεν είναι για να ταξιδέψουν και αναζητούν προσωρινή θέση στάθμευσης όπου αυτό είναι εφικτό, με αποτέλεσμα τα καλοκαίρια όλη η πόλη να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο ανοιχτό πάρκινγκ.

Η έλλειψη διαθέσιμων ανοιχτών χώρων δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας και η πιο αποτελεσματική λύση σύμφωνα με παράγοντες της περιοχής είναι η επεκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από το Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος μέχρι το λιμάνι της Ραφήνας και που θα δώσει αποτελεσματική λύση στο θέμα της πρόσβασης των επιβατών αλλά και της ομαλής λειτουργίας της πόλης.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.