Τι συνέβη στο Μπόρχεν της Γερμανίας με μια ανεμογεννήτρια σαν αυτές που θέλουν να βάλουν στον Καφηρέα

 Die zerfetzten Rotoren der E-115 Windenergieanlage Foto: Gudrun Ponta/nh
ikarystos.gr - Όπως σημειώνει σε ανάρτησή της στα κοινωνικά μέσα, το μέλος του ΣΠΠΕΝΚ, Βίκυ Βαρελά στην πόλη Borchen μία νέα ανεμογεννήτρια ENERCON (σαν αυτές που πρόκειται να εγκαταστήσει η αλλοδαπή εταιρεία στον Καβοντόρο) διαλύθηκε για άγνωστους λόγους την ώρα που γύριζε.

Τα κομμάτια του ρότορα διασκορπίστηκαν σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο του ατυχήματος. Από καθαρή σύμπτωση δεν υπήρξαν θύματα. 

Όπως σημειώνει το γερμανικό δημοσίευμα eder-dampfradio.de  ούτε η ENERCON ούτε ο operator WestfalenWind ενημέρωσαν σχετικά τον κόσμο ή την αστυνομία παρά το γεγονός ότι υπήρξε κίνδυνος για απώλεια ζωής αλλά και λόγω αντικειμένων που έπεφταν στο έδαφος. Η ιστορία αποκαλύφθηκε όταν κάτοικος της πόλης Etteln εντόπισε συντρίμμια κι ενημέρωσε τις αρχές. 

Το άρθρο κάνει λόγο για τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή από τα θραύσματα του fiber glass ενώ τα πτερυγία είχαν μόλις τοποθετηθεί στις 6 Μαρτίου

Η κ. Βαρελά συμπληρώνει:

«Σκεφθείτε να γίνει κάτι ανάλογο γύρω από τα χωρια του Καβοντόρο Κομητο, Σχιζαλι, Αμυγδαλιά, Πλατανιστό που περικυκλώνονται από αιολικά στα 500 μέτρα απόσταση. Ακόμη και η Κάρυστος δεν είναι εκτός κινδύνου, αφού πολύ κοντά της θα κατασκευασθούν αιολικά, όπως στη θέση Κουκουβάγιες π.χ.»

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.