Καλοκαίρι του 1977 - Το ΚΑΣΤΡΙΑΝΙ ΚΕΑΣ φτάνει στη Ραφήνα - Μαζί και δύο ακόμη γνώριμοι παλιόφιλοι

Χαμένος ένα βράδυ μετά τα μεσάνυχτα ψάχνοντας να βρω κάτι μέσα στην ιστορία, εντόπισα ένα βίντεο αρκετά συγκινητικό στο youtube με ενδιαφέροντα στοιχεία. Οι θερινές διακοπές μιας οικογένειας το καλοκαίρι του 1977 στη Ραφήνα, τις οποίες ανέβασε ο ΝΟΤΗΣ ΑΝΕΜΟΣ.

Ένα ατμοσφαιρικό οικογενειακό βίντεο με μόλις 15 προβολές. Η μια δική μου.

Μια Ραφήνα με τα πλοία να αράζουν στο μέσα λιμάνι και μια κεντρική πλαζ γεμάτη κόσμο.

Κάπου εκεί λοιπόν, στο 08:00 βλέπω το ΚΑΣΤΡΙΑΝΙ ΚΕΑΣ δεμένο στο λιμάνι δίπλα στο ΑΝΝΑ Λ που τότε ταξίδευε για Ανδρο. Το ΑΝΝΑ Λ. αργότερα πέρασε στο Γούτο, μετονομάστηκε σε ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ 2 και ταξίδεψε στις Σποράδες, ωστόσο το χειμώνα του 1994 σκάτζαρε το ΜΑΡΜΑΡΙ Ι για λίγο καιρό.



Εδώ βλέπουμε την άφιξη του ΚΑΣΤΡΙΑΝΙ ΚΕΑΣ στη συνήθως φουρτουνιασμένη Ραφήνα.



Η στιγμή της αναχώρησης. Πιθανότατα για Κάρυστο λόγω της πορείας του πλοίου με μια μικρή επιφύλαξη αν το δρομολόγιο ήταν για την Κέα.



Και τέλος ένας άλλος αγαπημένος γνώριμος της Ραφήνας, το ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ Ι του Αυγουστή Πολέμη τα χρόνια που κυριαρχούσε στις Κυκλάδες προτού φτάσουμε στο θλιβερό ναυάγιο του Φεβρουαρίου του 1983 του ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Το πλοίο θα μείνει μέχρι το 1984 οπότε ξεκίνησε η έξοδος του Πολέμη από την ακτοπλοΐα. Το ξαναείδαμε λίγα χρόνια αργότερα ως ΚΥΘΝΟΣ με τα σινιάλα του Γούτου να συνδέει τη Ραφήνα με το βόρειο Αιγαίου. Το όμορφο αυτό γιαπωνέζικο σκαρί του 1972 συνεχίζει να ταξιδεύει το ίδιο όμορφα όπως τότε συνδέοντας το Λαύριο με την Κέα και την Κύθνο.



Όμορφες νοσταλγικές σκέψεις και επιστροφή σε μια καλύτερη Ελλάδα.

Του ΣΧΜ
για το "Η Κάρυστος"

ΥΓ: δύο ακόμη μικροί τέτοιοι θησαυροί προσεχώς.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.