Όχι άλλα σπασμένα αλιευτικά!

Περισσότερα από 12.000 παραδοσιακά σκάφη καταστράφηκαν εξαιτίας μιας απαράδεκτης ερμηνείας ενός νόμου της ΕΕ υπογραμμίζει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών.

Με την παράδοση της αλιευτικής άδειας προς επιχορήγηση, με βαρβαρότητα τεμαχίζεται το αντίστοιχο σκάφος.

Τα αλιευτικά σκάφη συχνά έχουν ιδιαίτερης ομορφιάς σκαριά. Η καταστροφή τους είναι καταστροφή της παράδοσής μας και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Προκειμένου να διακοπεί αυτό το συστηματικό έγλημα προσπαθούμε να εισάγουμε ένα πρόγραμμα που αντί να καταστρέφεται κάθε σκάφος, να το διασώσουμε και να αλλάζουμε την χρήση του είναι ο μόνος εφικτός τρόπος διάσωσης καθώς οι απόπειρες κυβερνητικών φορέων κατέληξαν σε ολοκληρωτική αποτυχία.

ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΚΑΡΙΩΝ

Τα σκάφη εκείνα που κατασκευάζονται ή που κατασκευάστηκαν με αυστηρούς κανόνες σεβασμού προς την παράδοση και την καλαισθησία και που το καθένα τους έχει έντονη την παρουσία και την ψυχή του καραβομαραγκού που το «ανέστησε», θα απογράφονται ως «διατηρητέα» ώστε να διασώζονται, διασώζοντας παράλληλα και την ναυπηγική παραδοσιακή τεχνική, η οποία θα μας δώσει νέους τεχνίτες και ζωή στα καρνάγια και τους ταρσανάδες, κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας μας.

Καταπληκτικής ομορφιάς σκαριά συναντάμε σαν αλιευτικά σκάφη και πρέπει σοβαρά και άμεσα να σταματήσει το αλόγιστο κόψιμο και η καταστροφή , που μας στερεί την εθνική μας κληρονομιά τους παραδοσιακούς μας θησαυρούς.

Για το σκοπό αυτό καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να τροποποιηθεί ο νόμος και να μην καταστρέφονται ωραία αλιευτικά όταν παραδίδουν την άδεια αλιείας λήψη επιδότησης. Ασφαλιστικές δικλείδες υπάρχουν ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και τα σκάφη αυτά να μην αλιεύσουν ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ στο μέλλον. Έχουμε σοβαρές και υλοποιήσιμες προτάσεις.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.