Σεβαστείτε επιτέλους την Κάρυστο - Ψήφισμα για να επιστρέψει η υπάλληλος του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενος το 4ο ΕΚΤΑΚΤΟ θέμα εκτός της ημερήσιας διάταξης, έθεσε υπόψη του Συμβουλίου ότι η μόνιμη υπάλληλος που υπηρετούσε στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Καρύστου έχει μεταφερθεί στην Δ.Ο.Υ. Κύμης με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται ικανοποιητικά οι φορολογούμενοι του Δήμου Καρύστου.

Είναι επίσης σε όλους γνωστό ότι στην Κάρυστο υπάγονται τα χωριά του Καβοντόρο, οι κάτοικοι των οποίων για να μεταβούν στην πόλη της Καρύστου χρειάζονται 2-3 ώρες και κατά μεγάλο τμήμα σε χωματόδρομο.

Για να μεταβεί κάποιος από την πόλη της Καρύστου στη Κύμη, θα πρέπει να διανύσει 110 χιλιόμετρα και άλλα τόσα για την επιστροφή, δηλαδή συνολικά περί τα 220 χιλιόμετρα. Ενώ για να μεταβεί, επί παραδείγματι, από την Αμυγδαλιά Καφηρέα του Δήμου Καρύστου στη Κύμη θα πρέπει να διανύσει, μετ’ επιστροφής, περί τα 320 χιλιόμετρα αυθημερόν!

Λόγω δε του άσχημου οδικού δικτύου απαιτούνται για τη μετάβαση από την Κάρυστο στη Κύμη περί τις 2 ώρες, για δε τη μετάβαση από την Αμυγδαλιά στην Κύμη περί τις 4 ώρες. Συνεπώς, πολίτης
που ζει σε κάποια από τις ακριτικές περιοχές του Δήμου Καρύστου και με δικό του όχημα επιθυμεί να επισκεφθεί την Δ.Ο.Υ. Κύμης, πρέπει να δαπανήσει για καύσιμα ποσό άνω των 100 ευρώ και φυσικά να διαθέσει μία ολόκληρη μέρα για μία απλή δουλειά. 

Όσον αφορά τη δημόσια συγκοινωνία, καθημερινά από την Κάρυστο προς τη Χαλκίδα εκτελείται ένα μόνο πρωινό δρομολόγιο με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, το οποίο αναχωρεί από Κάρυστο στις 6:00 το πρωί, διέρχεται από όλα τα χωριά της διαδρομής και φτάνει στο Αλιβέρι απ‘ όπου ο πολίτης πρέπει να πάρει άλλο λεωφορείο για Κύμη. Επιστρέφει δε, περιμένοντας το λεωφορείο της Χαλκίδας και φθάνοντας στην πόλη της Καρύστου στις 21:00 το βράδυ! 

Προτείνουμε να γίνει ψήφισμα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών και προς την Δ.Ο.Υ. Κύμης προκειμένου να επιστρέψει η μόνιμη υπάλληλος που υπηρετούσε στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Καρύστου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου, έλαβε υπόψη του τις διατάξεις του αρ. 65 του ν. 3852/10 , μετά από διαλογική συζήτηση, ο μ ό φ ω ν α Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την υποστελέχωση του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Καρύστου.

Ζητάμε να επιστρέψει η μόνιμη υπάλληλος που υπηρετούσε στο Γραφείο Εξυπηρέτησης
Φορολογουμένων Καρύστου και που έχει μεταφερθεί στην Δ.Ο.Υ. Κύμης προκειμένου να
εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι του Δήμου μας.

Ζητάμε την περαιτέρω στελέχωση του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Καρύστου με δύο (2) επιπλέον μόνιμους υπαλλήλους προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος φόρτος εργασιών καθώς και η λειτουργία του γραφείου κατά τις ημέρες κανονικής αδείας της υπαλλήλου.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.