Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου: Δεν μπορεί να είμαστε η πηγή ρευματοδότησης με τα αιολικά και η ΔΕΗ να κάνει συνέχεια διακοπές ρεύματος


Την περασμένη Παρασκευή 5 Ιανουαριου 2018 επισκεύτηκε τον Δήμο μας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κος Πρατσόλης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος του έθεσε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας με την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά και τις συνεχείς διακοπές λόγο κακής συντήρησης.

Μας διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το θέμα και ότι θα έκανε ότι είναι δυνατόν για την λύση του προβλήματος.

Σήμερα το πρωί (8 Ιανουαρίου 2018) μάθαμε ότι η ΔΕΗ κάνει διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μετά από επικοινωνία μας μαζί του, το μόνο που καταφέραμε είναι να δοθεί μια εβδομάδα παράταση στις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της ΔΕΗ όταν στις 29 Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Παρασκευή έγινε διακοπή ρεύματος στην πόλη της Καρύστου από τις 7 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να νεκρώσει ΟΛΗ Η ΑΓΟΡΑ και να μην μπορεί κανείς να δουλέψει σε μια από τις πιο καλές μέρες του χρόνου με την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.

Καλό θα ήταν λοιπόν και η ίδια η ΔΕΗ να είναι σωστή στις υποχρεώσεις της αφού στον τόπο μας συνεχώς οι διακοπές ρεύματος από κακή συντήρηση είναι περισσότερες από τους ανθρώπους που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους προς αυτήν.

Θεωρούμε απαράδεκτο να είμαστε η πηγή ρευματοδότης με τα αιολικά πάρκα για όλες τις Κυκλάδες, να είμαστε αυτοί που το βάρος θα πέσει πάνω μας και η ΔΕΗ να μας τιμωρεί με αυτό τον τρόπο.
Δεν τα βάζουμε με τους εργαζόμενους της γιατί και αυτοί βλέπουν το πρόβλημα αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Επίσης καταγγέλλουμε το γεγονός ότι όποιος αρνηθεί να του κόψουν το ρεύμα, τον ενημερώνουν ότι θα ξανά έρθουν με την αστυνομία για να γίνει η διακοπή.

Και εδώ ρωτούμε και την ΔΕΗ αλλά και την Ελληνική Αστυνομία που βρίσκετε η τέλεση ποινικού αδικήματος και με πιο νομικό πλαίσιο η αστυνομία ακολουθεί τους εργολάβους και τους βοηθά στο να κόψουν το ρεύμα.

Με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει και ο επαγγελματίας να παίρνει μαζί του την αστυνομία και να πηγαίνει σε όσους του χρωστούν.

Ζητάμε να σταματήσουν οι διακοπές ηλεκτροδότησης και να ξεκινήσουν νέες ρυθμίσεις από μηδενική βάση και με περισσότερες δόσεις, και με περιθώριο 3 μηνών ώστε να προλάβουν όλοι να μαζέψουν χρήματα και να κάνουν ρύθμιση.

Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά για όλον το εμπορικό κόσμο της πόλης μας.

Η Πρόεδρος
Σόνια Ντασίου

Ο Γραμματέας
Γεώργιος Λυκουρόπουλος

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.