Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε - Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Καρύστου με πλήθος πιστών

ikarystos.gr - Πλήθος πιστών έδωσε το "παρών" στη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

Στη συνέχεια οι εκκλησιασθέντες συνόδευσαν τον Σταυρό στο λιμάνι της Καρύστου για την τελετή του Αγιασμού των υδάτων.

Ο Μέγας Αγιασμός είναι το σπουδαιότερο φάρμακο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά τη Θεία Κοινωνία και γι’ αυτό μεταλαμβάνουμε του αγιασμού πριν να λάβουμε το αντίδωρο.

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε,. η τής Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις,. τού γάρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι,. αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα, καί τό Πνεύμα εν είδει περιστεράς,. εβεβαίου τού λόγου τό ασφαλές. Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός, καί τόν κόσμον φωτίσας δόξα σοι

Όταν ο Ιησούς συμπλήρωσε το 30ο έτος του, προσήλθε στον Ιορδάνη ποταμό για να βαπτιστεί από τον έξι μήνες μεγαλύτερο του, Ιωάννη τον Πρόδρομο, ο οποίος ασκήτευε και κήρυττε βάπτισμα μετανοίας ελέγχοντας το λαό και τους άρχοντες. Την ώρα της Βάπτισης κατέβηκε από τον ουρανό το Άγιο Πνεύμα υπό μορφή περιστεράς στον Ιησού και ταυτόχρονα από τον ουρανό ακούσθηκε φωνή που έλεγε ότι: Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός εν ω ευδόκησα". Αυτή υπήρξε και η τελευταία φορά που εμφανίστηκε ταυτόχρονα επί της γης η Αγία Τριάδα. Η προηγούμενη ήταν με τη μορφή αγγέλων στη φιλοξενία του Αβραάμ.

Τον αγιασμό των υδάτων τέλεσε ο π. Πέτρος.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί το σύντομο αλλά μεστό κήρυγμα του π. Κωνσταντίνου όπου ανέλυσε το θαύμα του Μεγάλου Αγιασμού και τις ιδιότητες που το στοιχειοθετούν.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!



















Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.