Έφυγε για τη μεγάλη βόλτα ο Μπαρμπα-Χρήστος που μας είχε σεργιανίσει όλους σαν παιδιά με το Ρούλη

Με λύπη διαβάσαμε την απώλεια του Μπαρμπά Χρήστου του αμαξά, του ανθρώπου που με το Ρούλη πρέπει να έχει σεργιανίσει αμέτρητα παιδιά στην παραλία της Καρύστου. 

Την απώλειά του γνωστοποίησε η κόρη του, Σοφία Πετράκη με τη συνοδευτική φωτογραφία του κ. Γιάννη Κρητικού.

Ο θάνατος του Μπαρμπα Χρήστου αποτελεί έναν ακόμη συνδετικό κρίκο που χάνεται από μια άλλη Κάρυστο που ξέραμε, μεγαλώσαμε και δεθήκαμε άρρηκτα μαζί της. 

Τότε που τρέχαμε όλη η παρέα να πάμε μια βόλτα πότε με το Ρούλη και πότε με τον Κώτσο είτε μέχρι λίγο μετά το Κοχύλι είτε έως το Κύμα. Τότε που με λίγα χρήματα κάναμε ό,τι θέλαμε κάθε βράδυ και δημιουργήσαμε καλοκαίρια γεμάτα αναμνήσεις.

Στο μεγάλο νοσταλγικό μας κάδρο της Καρύστου του Παπαδιαμάντης, του Πόρτο Λάφια, της Αύρας, του Καφηρέα, των καλαμακιών του Οικονόμου, της Μαρίας με τα τηγανόψωμα, των γλυκών που τρώγαμε στην Αμαλία και παίζαμε μπάλα το βράδυ παρέα με τον Σταύρο που άφηνε κλεφτά το μαγαζί, του τρικατζή με το βανάκι του, ο Μπαρμπα Χρήστος με την άμαξά του έχει τη δική του ξεχωριστή-ιδιαίτερη θέση. 

Δεχόταν όλην την παρέα και για χρόνια με την άμαξά του και τον πιστό του συνεργάτη, το Ρούλη μας πήγαιναν όμορφες βόλτες. Ποτέ δεν ήταν αυστηρός μαζί του και ήταν σα να του έλεγε μόλις χθες το γνωστό "Έλα Ρούληηη" για να ανοίξει δρόμο.

Τα σχόλια στην ανάρτηση της κόρης του είναι συγκινητικά κι αμέτρητα. Οι ευχές και ο καλός λόγος των ανθρώπων είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να πάρει κανείς μαζί του φεύγοντας πριν τη μεγάλη συνάντηση με το Δημιουργό μας.

Καλό Παράδεισο μπαρμπά Χρήστο!

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.