Επίσκεψη κλιμακίου του ΟΛΝΕ σε Νότια και Βόρεια Εύβοια

Η νέα Διοίκηση του ΟΛΝΕ στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας που επιθυμεί να ακολουθήσει και της βούλησης να βρίσκεται κοντά στα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού έγκαιρα και άμεσα σε όλο το μήκος του νομού, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε αλιευτικά καταφύγια της Νότιας και της Βόρειας Εύβοιας.

Ξεκινώντας από την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου τεχνικό κλιμάκιο βρέθηκε στα Αλιευτικά Καταφύγια των Νέων Στύρων και των Πετριών.

Από τον έλεγχο των εγκαταστάσεων και την αυτοψία στα καταφύγια και τις χερσαίες ζώνες προκρίθηκαν ως λειτουργικές επεμβάσεις στα Νέα Στύρα, η τοποθέτηση 3 καμερών με το αντίστοιχο καταγραφικό, η άρση προσάμμωσης και η εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου λόγω επικίνδυνης μείωσης των βυθισμάτων και τέλος η επίστρωση με άσφαλτο τμήματος της χερσαίας ζώνης που διέρχεται άνωθεν του αλιευτικού καταφυγίου. Μάλιστα τόσο η εκβάθυνση όσο και η επίστρωση του δρόμου, έχουν ενταχθεί για υλοποίηση ως έργα ΠΔΕ 2017 και βρίσκονται στο στάδιο τελικής έγκρισής τους.

Όσον αφορά το αλιευτικό καταφύγιο Πετριών που αποτελεί το σημείο εκκίνησης μεγάλων επαγγελματικών σκαφών προς το Αιγαίο, η αυτοψία του τεχνικού κλιμακίου του Οργανισμού κατέληξε στα εξής συμπεράσματα: Την τοποθέτηση 3 καμερών με το αντίστοιχο καταγραφικό, την ανάγκη εκβάθυνσης του αλιευτικού καταφυγίου λόγω επικίνδυνης μείωσης των βυθισμάτων από προσάμμωση και την ανάγκη ενίσχυσης της λιθορριπής του προσήνεμου μόλου. Και σε αυτή την περίπτωση η εκβάθυνση και η ενίσχυση της λιθορριπής έχου ενταχθεί προς υλοποίηση ως έργα ΠΔΕ 2017 ενώ έχουν κατατεθεί και ως πρόταση σε πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα αλιευτικά καταφύγια

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου τεχνικό κλιμάκιο της Ο.Λ.Ν.Ε Α.Ε στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στα Αλιευτικά Καταφύγια Παραλίας Βασιλικών (Ψαροπούλι), Πευκίου, Αιδηψού, Ωρεών και Λίμνης. Το κλιμάκιο με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο επί των τεχνικών θεμάτων, Πέτρο Πασβαντίδη, επιθεώρησε την κατάσταση των λιμενικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του οργανισμού, κατέγραψε τα όποια προβλήματα και συζήτησε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής για τις ανάγκες τους.

Μέσω της αυτοψίας των λιμένων καθώς και των παρακείμενων εγκαταστάσεων αλλά και των επαφών που είχε το κλιμάκιο με αρμόδιους φορείς προέκυψε ένας αριθμός ζητημάτων τα οποία και εντάχθηκαν στον άμεσο προγραμματισμό του Οργανισμού.

Όσον αφορά το Λιμένα Ψαροπουλίου προτείνεται α) η τοποθέτηση 3 καμερών με αντίστοιχο καταγραφικό, β) ο χρωματισμός των κρηπιδωμάτων και γ) η τοποθέτηση ενός ακόμα pillar για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών των επαγγελματικών σκαφών.

Στο Λιμένα Ωρέων προτείνεται η τοποθέτηση 3 καμερών με το αντίστοιχο καταγραφικό και η επέκταση κρηπιδώματος σε υφιστάμενο μόλο με λιθορριπή ή ως εναλλακτική επιλογή στο κρηπίδωμα, την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας.

Για τον Λιμένα Λίμνης και τον Λιμένα Πευκίου προκρίνεται η τοποθέτηση 3 καμερών με καταγραφικό αντίστοιχα, ενώ ο Λιμένα Αιδηψού δεν παρουσιάζει ελλείψεις.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του στη Βόρεια Εύβοια το τεχνικό κλιμάκιο του ΟΛΝΕ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Πευκίου, ο οποίος έχει στην εποπτεία του τα αλιευτικά καταφύγια Ψαροπουλίου, Πευκίου και Ωρεών, αποκτώντας έτσι μια πιο σφαιρική άποψη για τα προβλήματα των παραπάνω εγκαταστάσεων.

Οι επισκέψεις των κλιμακίων του Οργανισμού θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές αρμοδιοτήτων για την καλύτερη δυνατή καταγραφή των ελλείψεων και την ορθότερη αποτύπωση της κατάστασης των περιοχών ευθύνης του.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.